Redskins koçu Mike Shanahan geçtiğimiz ay Ocak ayında diz ön çapraz bağlarından sakatlanan quarterback Robert Griffin III için “%100 iyileşmeden geri dönmeyecek” demişti. Bu çok bariz bir açıklama olsa da RG3’i Seahawks maçında topallar halde oynatarak bu sonuca gelinmesine sebep olduğu konusunda eleştirilen Shanahan için muhtemelen gerekli idi.

Ama bugünlerde, Dr. James Andrews’un Griffin’in iyileşme sürecini “insanüstü” olarak tanımlamasından iki hafta sonra, Shanahan’ın düşünceleri farklılaştı. Shanahan NFL Network’e verdiği bir ropörtajda “RG3 sürekli tesislerde, devamlı rehabilitasyon halinde” dedi ve ekledi “Bu kadar sıkı çalışmasına bakılırsa sakatlıktan geri dönüş süresi rekoru kıracak”.
Ancak Shanahan, tıpkı geçen ay olduğu gibi, Griffin’i sahaya sürmek için aceleci olmayacaklarını söyledi: “Beklenenden iyi durumda ama bu bir süreç ve zaman alacak. Robert herşeyi olması gerektiği gibi yapacak ve Temmuz’da hepimiz ne durumda olduğunu göreceğiz. %100 iyileşmeden geri dönmeyecek.”
Bu arada Shanahan genelde quarterback’lerin ağır darbelere maruz kaldığı ancak aynı zamanda en iyi korundukları “read-option” hücumunu değerlendirmeye devam ediyor:
“İnsanların çoğu dizilişe ve Robert’a baktığında ‘bu koşu oyununu yapmamalısın’ diye düşünüyor, ama fark etmedikleri bu diziliş aslında quarterback’i koruyor. Benim Robert ile halletmem gereken ne zaman kayacağı ve nasıl darbe almayacağını geliştirmek. Quarterback’ler bazen o kadar yarışmacı oluyorlar ki takım için ne kadar değerli olduklarını fark edemiyorlar.”
Redskins Park’ta ara sezonun en önemli gündemi RG3’nin iyileşme süreci olmakla beraber, Griffin’in ilk hafta hazır olmaması halinde neredeyse bir sene evvel dördüncü turda Shanahan’ın seçtiği ve anında bu seçiminden dolayı eleştirildiği quarterback Kirk Cousins Washington’ın sezonunu kurtarabilir.
Yazan: Onur Özkol