Seahawks’ın geçen sene Matt Flynn ile muhtemel starter olarak anlaştıktan sonra 3. turda neden Russel Wilson’ı draft ettiği bir çok kişiyi çok düşündürmüştü. Panthers ise şimdilerde Seahwaks’ın neden böyle bir adım attığını anlamışa benziyor.

Wilson’ın Seattla’da yaptıkları göz önünde bulundurulunca bu seçim çok başarılı bir manevra olarak görülebilir. Carolina bu hamleye hak veriyor olmalı çünkü Charlotte Observer’dan Joe Person’ın haberine göre Panthers’ın da Wilson’da gözü vardı.
Wilson, Panthers’a Newton ile yarışmak için değil, onu desteklemek için geliyor. Person’a göre Wilson iyi bir tercih olabilir çünkü Newton sakatlandığı takdirde Panthers tüm oyunları değiştirmek zorunda kalmayacak çünkü Wilson aynı oyunları oynayabilecek bir oyuncu.
Carolina da Wilson’ı son roundlara doğru draft edecekti, eğer seçtiğiniz kişi yedek bir QB ise bu kulağa mantıklı gelebilir, fakat Kirk Cousins’ın draftı aslında yedeklerin bile en geç 3. roundda seçilmesi gerektiği konusunda bir örnek teşkil etmeli.
Geçen sene Newton’ın yedeği 4 de 4 ile tüm paslarında başarılı olan fakat sadece 2 maç oynayan Derek Anderson’dı. Anderson’ın kariyeri boyunca 43 maç başlattığını düşününce Newton’ın yerini tutması size çok da imkansız gelmeyebilir. Fakat yine de hücum takımının Anderson’ın geleneksel QB yeteneklerine uyum sağlaması biraz zor olmuştu.
Anderson, gelecek sezonun yedek isimlerinden biri, Jimmy Clausen ise takımın 3 numaralı Qbsi ve muhtemelen bu nedenle Newton’un hücum yeteneklerine yakın biri ile anlaşılması önemini her an yitirebilir bir tartışma konusu.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya