Seattle Seahawks, geçtiğimiz dokuz sezonu Minnesota Vikings’de geçiren cornerback Antoine Winfield ile anlaştı. Transfer haberini, NFL.com muhabiri Darren Sharper duyurdu.

Winfield, konuyla ilgili ESPN muhabiri Josina Anderson’a verdiği demeçte “Seattle’da oynama fırsatı yakaladığım için çok heyecanlıyım.” derken “Seahawks muhteşem bir takım, geçen sezon harika performanslar çıkardılar.” açıklamasını yaptı.

NFL.com’un bir diğer muhabiri Albert Breer’ın verdiği habere göre Seahawks, Winfield ile bir yıllık bir kontrat imzaladı ve bu kontrat yıldız cornerback’e 1 milyon doları garanti olmak üzere toplam 3 milyon dolar kazandıracak. Ayrıca şu anda NFL kulislerinde Winfield’ın, Vikings’in kendisine önerdiği daha yüklü bir kontratı reddettiği konuşuluyor.

1999 draftında Buffalo Bills tarafından 1. tur 23. sıradan seçilen Winfield bu konuyla ilgili verdiği demecinde ise “Seahawks, Vikings’e göre çok daha genç ve enerjik bir takım. Seahawks savunma takımının yıldız oyuncuları cornerback Richard Sherman ve Brandon Browner, safety Kam Chancellor ve defansif back Earl Thomas ile yan yana oynayacak olmaktan dolayı mutluyum. Saydığım bu oyuncular NFL’in en değerli savunma oyuncuları arasında.” açıklamasını yaptı.

Offseason döneminde Winfield ile ilgilenen tek takım Seahawks değildi, yıldız cornerback’e Vikings, New England Patriots, Washington Redskins ve Denver Broncos takımları da talipti.

Winfield, her ne kadar artık 35’ine merdiveni dayamış olsa da, NFL’in en önemli cornerback’lerinden biri ve Sehawks’da da ligin diğer önemli cornerback’leri Richard Sherman ve Earl Thomas ile forma mücadelesi verecek. 2008, 2009 ve 2010 sezonlarında Pro Bowl yapmayı başaran yıldız cornerback, geçtiğimiz sezon Vikings adına 101 tackle ve üç interception yaparak iyi bir performans sergilemişti.

Yazan: And Kaan Yılmaz