New York Giants, geçtiğimiz sezonun ortalarında (20 Kasım 2012) Oakland Raiders tarafından serbest bırakılan linebacker Aaron Curry ile 1 yıllık kontrat imzaladı ve böylece 2009 NFL draftında Seattle Seahawks tarafından ilk tur 4. sırada seçilen Curry, önümüzdeki NFL sezonunu televizyondan seyretme ihtimalinden kurtulmuş oldu.

Giants ile Curry’nin yaptığı anlaşma ilk olarak oyuncunun Twitter sayfasından duyuruldu ve ardından da NFL.com muhabiri Ian Rapoport, imzalanan kontratın bir yıllık olduğunu medyaya bildirdi.
New York Daily News gazetesi muhabiri Ralph Vacchiano’nun yayınladığı haberde Giants genel menajeri Jerry Reese, Curry’i kadroya katma nedenlerini şu sözlerle açıklıyor: “Biz, Giants olarak kariyerlerine iyi başlayıp beklenmeyen olaylar nedeniyle form grafikleri düşen oyunculara 2. şansı verme taraftarıyız. Bu nedenle Curry’yi de eski günlerine dönüp Giants’a faydalı olması için renklerimize bağladık.”
Giants ile anlaşalı yalnızca 1 gün olmasına rağmen Curry, takımla antrenmanlara çıkmaya başladı ve linebacker, Cuma günü Giants çaylaklar mini-camp’ına da ziyaret etti.
Curry geçtiğimiz sezon Oakland Raiders formasıyla dizindeki sakatlık nedeniyle yalnızca iki maça çıkabilmişti. Linebacker’ın 4 sezonluk kariyerinde ise Seattle Seahawks ve Oakland Raiders ile çıktığı toplam 39 NFL maçı bulunuyor. Bununla birlikte Curry, NFL kariyerinin en çetin forma savaşını Giants’ta vereceğe benziyor çünkü Curry’nin takıma katılmasıyla Giants linebacker depth-chart’ındaki mücadele fazlasıyla kızışmış durumda. Ancak Giants son birkaç yıldır kadrosundaki her linebacker’a, her ne kadar hepsi muhteşem yeteneklere sahip olmasa da, tatmin edici bir rol biçmiş durumda ki bu anlamda akla ilk olarak önümüzdeki sezon Carolina Panthers forması giyecek linebacker Chase Blackburn ve Giants linebacker’ları Keith Rivers ve Mark Herzlich geliyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz