Saha dışında çıkardığı skandallarla ünlü linebacker Rolando McClain, daha henüz 23 yaşında olmasına karşın futbol kariyerini noktaladı. McClain’in bu beklenmedik kararı, off-season döneminde üç sezon formasını giydiği takımı Oakland Raiders’tan ayrılıp Baltimore Ravens ile anlaşmasından bir ay sonra geldi.

Ravens genel menajeri Ozzie Newsome, 2010 draftında Raiders’ın 1.tur 8.sıradan seçtiği McClain’i çarşamba günü takımın emekliler listesine aldıklarını söylerken “Rolando, bana emeklilik planları yaptığını söyledi ve biz de onu emekliler listesine almak zorunda kaldık.” açıklamasını yaptı.
12 Nisan günü Ravens ile 1 yıllık kontrat imzalayan McClain, bundan yalnızca 10 gün sonra Decatur/Alabama’da polise yanlış ifade vermekten tutuklandı ve bu da linebacker’ın 2010 yılında NFL’e adım atmasından bu yana saha dışında yaşadığı üçüncü ve son problem oldu. McClain daha önce Aralık 2011’de tecavüz gerekçesiyle suçlanmıştı ve Ocak 2013’te de kişisel otomobilinin camlarını illegal olarak kaplattığı için polis tarafından yakalanmış ve tutuklanmıştı.

McClain, bu suç nedeniyle 6 Haziran günü, son işlediği suç nedeniyle de 9 Haziran günü hakim karşısına çıkacak. Buradan da anlaşılacağı üzere linebacker’ın futbol dışında uğraşması gereken daha önemli işleri var.

McClain 3 sezonluk NFL kariyerini, Oakland Raiders forması altında çıktığı toplam 41 maçta, 195’i solo olmak üzere toplam 274 tackle, 6,5 sack, 1 interception, 23 pass deflection ile tamamladı.
McClain’in verdiği bu şok karara Ravens açısından bakarsak linebacker, mali açıdan takıma hiç zarar vermedi çünkü Ravens, McClain’in başının futbol dışı işlerle fazlasıyla dertte olduğunu bildiği için akıllı davrandı ve linebacker ile bir yıl-700 bin dolarlık, oyuncuya garanti ücret vaat etmeyen bir kontrat imzalamıştı.
Ravens, McClain ile anlaştıktan az bir gün sonra girdiği draftın ikinci turunda Kansas State Üniversitesi linebacker’ı Arthur Brown’u seçmişti ve McClain’in vedasıyla Ravens linebacker depth-chart’ının zirvesinde şu an Jameel McClain ve Arthur Brown bulunuyor. Bu oyuncularla birlikte forma savaşı verecek Ravens’ın diğer linebacker’ları ise Josh Bynes ve Albert McClellan.
Yazan: And Kaan Yılmaz