Dövüş sporlarının efsanevi oyuncusu, Hollywood’un aksiyon filmlerinin unutulmaz yıldızı Chuck Norris, New York Jets tarafından serbest bırakılan Tim Tebow’un Jacksonville Jaguars takımında yer almasının doğru olduğuna inandığını söyledi.

Genellikle olumsuz yazı yazmaması ve çok fazla açıklama yapmaması ile bilinen Chuck Norris, geçenlerde “The ultimate clutch player“ adı altında çıkan makalesinde, daha açık bir deyimle, manifesto yazısında, Tim Tebow ile ilgili düşüncelerini ve hislerini ve sevgisini açıkça ifade etti.

Chuck Norris’in Tim Tebow hakkında düşüncelerini ve hayranlığını dile getirdiği bu 1,463 kelimelik deneme yazısı, esasında daha binlerce kelime ile devam etse bile aynı şekilde okunabilecek bir makale gibiydi.

Chuck Norris bu yazısında, Tim Tebow’un teknik becerisinin zayıf olduğu şeklinde eleştiride bulunan yazarlara, onun esasında doğuştan lider karakterli, inanılmaz derecede yetenekli, takım için bir ilham kaynağı ve sahip olduğu güçlü kararlılığı ile her takımı, şartlar ve zorluklar ne olursa olsun, zafere taşıyabilecek bir oyuncu olduğunu ifade ederek cevap vermiş oldu.

Yazısının devamında, tekniğin geliştirilebileceğine ancak liderlik vasfının doğuştan geldiğine değinen Chuk Norris, işte bu nedenle Tebow’un bir süper star ve NFL’de bir efsane olacağına inanıyorum dedi.

Öğrencilerinin, onunla sınıfta başa baş mücadele edebildiklerini ancak müsabakalarda onu neden yenemedikleri şeklindeki sorusuna ise Chuck şöyle cevap verdi:”Önemli olan gerektiğinde ortaya çıkıp durumun üstesinden gelebilmektir. İşte Tim’de böyle bir oyuncu. Oyunun en kritik anlarında ortaya çıkarak maçı kazandırabilecek bir yetenek. Bana dövüş sporlarında mücadele ederken ki halimi hatırlatıyor.”

Jaguars’ın sahibi Kahn, genel menajer Caldwell ve koç Gus Bradley’in kendi aralarında ki konuşmalarda, Tebow’un takıma alınmasının hem kendileri, hem takım,  hem taraftarlar, hem de Florida için doğru karar olduğu şeklinde konuştuklarını bildiğini belirten  Chuck Norris daha sonra Jaguars kulübünün sahibi Shad Khan’a dikkatleri yönelterek ve saygılı bir şekilde Tebow’u takıma kazandırması gerektiğini ifade ederken, yazısında insan hakları savunucularının ikonlarından biri olan Martin Luther King Jr.’un bir söylevine de atıfta bulundu.

”Bazı zamanlar gelir bazı girişimlerde bulunursunuz. Bu girişim ve davranışlar ne güvenli, ne politik ne de toplum tarafından beğenilen davranışlar olur, ancak siz içinizden gelen ve bu davranışın doğru olduğunu söyleyen vicdanınızın sesini dinlemek zorundasınızdır.”

Yazan: Haluk Onaran