Veteran defensive back Charles Woodson, Ian Rapoport’un bildirdiği üzere Salı günü Oakland Raiders ile bir yıllık anlaşmaya imza attı. Böylece Raiders, 1998 yılında ilk turdan draft ettikleri yıldız oyuncuyu eve döndürmüş oldu. Woodson’ın kontratı bir milyon doları garanti olmak üzere maksimum 4.3 milyon dolar değerinde.

Anlaşma, Woodson’ın takım yetkilileriyle buluşmasından hemen sonra gerçekleşti. Raiders taraftarları, 1998-2005 yılları arası takımlarının formasını başarıyla terleten yıldız cornerback için takım tesislerinde toplanmıştı. Woodson kariyeri boyunca yedi kez All-Pro olurken 2009 yılında Green Bay Packers forması ile Yılın Savunma Oyuncusu seçilmişti.
Woodson, Green Bay Packers tarafından geçtiğimiz Şubat ayında serbest bırakılmış ve serbest markette fazla ilgi çekmemişti. Geçen ay Around the League’e konuşan Woodson, sadece bir ziyaret sonrası San Francisco 49ers tarafından daha fazla ilgi görmemesine şaşırdığını dile getirmişti.
Geçen hafta Broncos’un kontrat teklifiyle işler Woodson için değişmişti. Denver, daha önce zirveye oynayan bir takımda forma giymek istediğini söyleyen 37 yaşındaki Woodson için ideal bir seçim gibi görünüyordu. Ancak Woodson, yeniden yapılanmanın başlarındaki Raiders’ı seçti. Woodson’ın burada bir yüzük daha kazanması çok uzak bir ihtimal ancak kendisini gerçekten isteyen taraftarlar için oynayacağı bir yerde.
Woodson taraftarların onun için karşılama yapmasıyla ilgili de konuştu; “Bunu yapacaklarını duymuştum ama bunun gerçekleşeceği konusunda emin olamıyorsunuz. Ancak oraya gidip taraftarları benim için toplanmış, benim için heyecanlanan ve benim için bağıran bir şekilde gördüm, bu gerçekten çok şey ifade ediyor.”
“Taraftarlara göndermek istediğin bir mesaj var mı?” sorusuna ise Woodson şu cevabı verdi; “Just win, baby.”

Yazan: Görkem Şahinoğlu