Geçtiğimiz haftaların tartışma konusu Houston Texans’ın çaylak wide receiver DeAndre Hopkins üzerinde aşırı beklentilerinin olmasıyla ilgiliydi. Belki de tartışılması gereken daha mühim konulara odaklanmak lazım…

Cumartesi günü gerçekleşen çaylak idman kampında Hopkins’in “tüm pasları tutarım” gösterisini izledikten sonra Texans koçu Gary Kubiak genç oyuncu için oldukça heyecanlanmış durumda.

Kubiak yaptığı konuşmada, “Hopkins özel bir oyuncu. Top yetenekleri gerçekten çok müthiş. Oldukça uzun kolları ve büyük elleri var. Bugün tuttuğu topu gördünüz. Bize çok yakın bir zamanda fayda sağlamaya başlayacak ve onu buraya getirmemizin sebebi de bu.” dedi.

Burada belirtilmesi gereken nokta, çaylak idman kamplarının çok da gerçekçi özellikler taşımaması. Bu kamplarda tüm oyuncular iyi görünürler ve koçlar oyuncuları hakkında güzel şeyler söyler. Yine de, Hopkins, Houston Texans’da önemli bir boşluğu doldurarak hücumda büyük bir rol üstlenebilme şansını yakalamış durumda.

Texans koçu Kubiak’ın etkilendiği pozisyonda Hopkins, oyun kurucu Case Keenum’un sahanın soluna doğru attığı uzun pası bir savunma oyuncusu sağ kolununu çekerken sol eliyle yakalamıştı.

Yazan: Emre Canbaz