Joe Theismann’a göre, eğer gün olurda Lebron James basketbolu bırakmaya karar verirse, kolaylıkla NFL’de QB olarak bir kariyere sahip olabilir. Washington Redskins’in QB’si, NBA MVP’si Lebron’ın quarterback olabilmeye yetecek kadar yetenekli olduğuna inanıyor.

Theismann, Fox Sports Florida’ya yaptığı açıklamada, “Lebron’ı bu durumun dışında tutamazdım. O tüm sporlarda çok başarılı olabilecek bir adam. Fazlasıyla yetenekli ve çok zeki.” dedi.

Joe Theismann, bu konu da o kadar ısrarcı ki James’in menajerine eğer James, Heat’i bırakmaya karar verirse NFL’e geçmesini teklif etti. Theismann, “Onu çalıştırmak ve menajeri olarak çalışmak çok isterim. Bu yaz o nereye isterse oraya gideceğim. İsterse NFL’e geçmeden önce dört sene daha NBA’de oynayabilir. 38-39 yaşlarında basketbol oynayan çok yok ama o yaşlarda oynamaya devam eden birçok QB var, 38’ine geldiğinde kendini böyle değerlendirebilir.” dedi.

James’in QB olma konusu Miami’nin İndiana’yı yendiği NBA Doğu Konferansı Finallerinde attığı ilginç şekilde başarılı birkaç pastan sonra gündeme geldi. Maçtan sonra James’e futbol oynamak istese başarılı olup olmayacağı sorulduğunda “Muhtemelen, yapabilirdim. Yeteneğim var. Oyunu görebiliyorum ve okuyabiliyorum. Ben çok çalışırım, savunmaya ve futbolun doğasına hakimim. Eğer istersem, başarırdım diye düşünüyorum.” şeklinde cevap verdi.

Aslında James’in QB olarak bazı deneyimleri de var, eğer lisede ilk yılında futbol takımının QB’si olmasını deneyimden sayarsak… LeBron James daha sonraları ise wide receiver olarak lise takımında oynamaya devam etmişti. Theismann ise James’in NFL’e geçişinin imkansız olmadığını çünkü halihazırda Miami Heat’in QB’si olarak oynadığını düşünüyor.

Theismann, “James, Miami Heat’in QB’si gibi ama NFL’de QB olmak için başka şeylere de gerek var. Savunmayı okuması, topu atabilmesi ve rüzgarlı havalarda spiral atabilmesi lazım. Belki de elleri çok büyük. Futbol açıkçası basketboldan fazlasıyla farklı bir spor. “ dedi.

“Ona en başta topu yakalamayı öğretirdim. Sonra drop backleri, quick hitchleri ve derin top fırlatmayı gösterirdim. Lebron’ı bunları yaparken izlemek harika olmaz mıydı?” diyen Theismann, James’in QB olmasının önündeki engel her neyse bu engelleri aşmasında yardımcı olacağa benziyor.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya