13 yıldır Chicago Bears forması giyen ve aynı zamanda takımın kaptanlığını da yapan yıldız linebacker Brian Urlacher emekliye ayrıldı. Kariyerinde 8 kez Pro Bowl yapmayı başaran ve 5 kez de All-Pro seçilen Urlacher, aslında NFL çevrelerinin birkaç aydır beklediği bu emeklilik kararını Çarşamba günü kendi Twitter sayfasından duyurdu.

Yıldız linebacker, konuyla ilgili verdiği demecinde ise “Off-season döneminde, NFL’deki geleceğim hakkında fazlasıyla düşündüm ve artık emeklilik vaktinin gelmiş olduğunu anladım. Her ne kadar futbola devam edebilecek olsam da, geçtiğimiz 13 sezonda performans anlamında yakaladığım standartı, önümüzdeki sezon yakalayıp yakalayamama konusunda ciddi şüphelerim vardı.” dedi.

Urlacher “Bu nedenle, 13 yıllık NFL kariyerim boyunca formasını terlettiğim ve bana muhteşem anlar yaşatan Chicago Bears’ı ve dolayısıyla da futbolu bIrakma kararım çok yerinde oldu.” açıklamasını yaptı.

Urlacher gibi yıllardır Bears denince akla ilk gelen oyuncuların başında gelen yıldız bir linebacker’ın sahalara veda etmesiyle Amerikan futbol severler, bu sezonki Super Bowl galibiyetinin ardından futbolu bıraktığını açıklayan Baltimore Ravens’ın efsane linebacker’ı Ray Lewis’in ardından çok önemli bir ismi daha önümüzdeki sezonlarda izlemekten mahrum kalmış oldu.

Mart ayında Bears ile kontrat yenilemek için masaya oturan Urlacher, yapılan görüşmelerden olumsuz sonuç almış ve hatta istediği ücreti vermemesi nedeniyle de yıllarca formasını giydiği takımına biraz içerlemişti.

2000 yılı NFL draftında Bears’ın 1. tur 8. sıradan seçtiği Urlacher, takım adına forma giydiği 2000 ve 2012 sezonları arasında 180 maça starter olarak başladı ve yaptığı 1,779 tackle ile bu alanda Bears rekorunu eline geçirdi .Ayrıca yıldız linebacker’ın bu 13 sezonda 41,5 sack, 22 interception, 16 fumble recovery ve 11 de fumble’a zorlaması bulunuyor.

Urlacher’ın kariyerinde geçirdiği en iyi sezonlar ise şüphesiz Associated Press tarafından ligin en değerli savunma oyuncusu seçildiği 2005 sezonu ve takımın Super Bowl’a kadar çıkmasında büyük emekler sarf ettiği 2006 sezonu. Geçtiğimiz sezon ise dizindeki sakatlıkla uğraşmak zorunda kaan yıldız linebacker, sezonun son dört maçını kaçırmıştı.

Yazan: And Kaan Yılmaz