Baltimore Ravens, Ole Miss Üniversitesi’nin basketbol takımı Rebels’da top koşturan ve 14,5 sayı  ve 9,7 ribaunt ortalamasıyla oynayarak kendini NCAA turnuvasında gösteren, Murphy Holloway’i kadrosuna kattı.

NBA’de oynamayı ümit eden fakat bunu başarması zor olan Murphy, iki metre boy ve 250 pound’luk cüssesiyle NFL scout’larının dikkatini çekmişti.

Kolejdeki ikinci sınıfından beri futbol oynamayan Murphy ile Eagles ve Chiefs takımları ilgilenmişler ancak en iyi teklif kendisini tight end oynatmayı düşünen Baltimore Ravens den gelmişti.

Murphy aynı zamanda San Francisco tarafından undrafted free agent olarak seçilen İngiltere’yi olimpiyatlarda temsil eden disk atıcısı Lawrence Okoye’den sonra NFL de çok az futbol oynamış diğer bir oyuncu olacak.

Baltimore Ravens’in hedefi ise  yeni bir Antonio Gates yaratmak. 2003 yılında San Diego Chargers tarafından draft edilen basketbolcu Antonio Gates sekiz kez Pro Bowl’a seçilerek büyük bir başarıya imza atmıştı.

Kadrosunda tight end oynayan Dennis Pitta ve Ed Dixon’u barındıran Ravens, eğer başarılı olursa Murphy Holloway’i bir sene antrenman takımında oynatarak onun futbolu tekrar öğrenmesine çalışacak. Bakalım bu girişim nasıl sonuçlanacak.tekrar öğrenmesine çalışacak. Bakalım bu girişim nasıl sonuçlanacak.

Yazan: Haluk Onaran