Raiders’ın eski sahibi Al Davis, her ne kadar “yeniden yapılanma” teriminden nefret ediyorsa da takımın on yıla aşkın süredir yaptığı tam da bu. Bunun için suçlanacak çok fazla kişi var ama NFL pass-heavy istatistiklerine bakılırsa Raiders’ın en büyük sorunu QB pozisyonunda istikrar sağlamak.

Nisan ayında Oakland yedek QB olması için Matt Flynn’ı Seattle’dan almış ve Carson Palmer’ı Arizona’ya postalamıştı. Daha sonra ise 2013 NFL Draft’ının 4.turunda Arkansas QB’si Tyler Wilson’ı seçmişti.
Flynn ve Wilson, Raiders’ın hücum planında Pryor’ın yanındaki yerini aldı. Plan, Flynn’ın oyunun başlatması ve Wilson ve Pryor’un da iki numaralı yedek QB olmak için yarışması yönünde. Ama Wilson antremanlarda o kadar etkileyiciydi ki, Contra Costa Times’dan Steve Corkran Wilson için “Pryor’ın kolaylıkla önüne geçebilecek ve Matt Flynn’ı bir kenara itip oyunu başlatabilecek bir QB” dedi.
Bunula birlikte, Salı günü Koç Dennis Allen, Flynn’ın Raiders’ın esas adamı olduğunu doğruladı. Corkran aracılığıyla Allen “Matt, bizim starting QB’miz, QB’ler arasındaki yarış aksini gösterene kadar bu böyle kalacak.” dedi.
Matt Flynn ise “QB’ler arası yarışa aldırış etmiyorum, benim için önemli olan nasıl daha iyi oynayabileceğim.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Eğer hiçbir şey yolunda gitmezse, yaklaşık 25 kilo verip 120 kiloya düşen JaMarcus Russell hali hazırda oynamak için hazır.
Yazan: Nazlı Hilal Kaya