29 Nisan’da bir önceki sezon forma giydiği takımı New York Jets tarafından serbest bırakılan quarterback Tim Tebow’u renklerine bağlamak isteyen takımlar kervanına geçtiğimiz günlerde Cleveland Browns da katılmış gibi gözüküyordu.

Ancak Browns genel menajeri Michael Lombardi, takımın gelecek ile ilgili yaptığı planlarda Tebow’u göremediğini belirterek Browns’ın, yıldız oyuncuyu takıma getirmek gibi bir hedefinin olmadığını açıkladı.

Pazartesi günü Ohio/Canton’daki Pro Football Hall of Hame Luncheon Club’da, 2011 sezonu AFC Wild Card karşılaşmasında Pittsburgh Steelers’ı 29 – 23 ile deviren ancak geçtiğimiz sezon Jets forması altında süre almakta büyük sıkıntılar çeken Tebow hakkında konuşan Lombardi “Tebow, futbolun harika çocuklarından bir tanesi.” derken “Ancak quarterback’i kadromuza katmak gibi bir planımız yok.” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Lombardi, Browns’un çiçeği burnunda ofansif koordinatörü ve San Diego Chargers’ın da bir önceki head koçu Norv Turner önderliğinde ilk 11 quarterback’i Brandon Weeden’ın başarılı olacağına inanıyor.

Bu nedenle Tebow’u takımda düşünmeyen Browns, geçtiğimiz sezon çok da tatmin edici performanslar çıkaramayan Weeden’a kendisini gösterebilmesi için ikinci bir şans vermiş oldu.B ununla birlikte Browns, offseason döneminin Mart ayında 2005 NFL Draftı’nda Washington Redskins’in 1.tur 25.sıradan seçilen ve beş sezonluk Redskins macerasından sonra Oakland Raiders ve Chicago Bears formaları da giyen veteran quarterback Jason Campbell ile de anlaşmıştı.

Böylece şu anda head koç Rob Chudzinski’nin önünde belli bir NFL deneyimine sahip iki tane potansiyel “starter” quarterback bulunuyor.

Browns’un offseason hamleleri sadece quarterback pozisyonuyla sınırlı değil. Takım, NFL’in en önemli punt ve kick returner’larından olan ve kariyerinde üç Pro Bowl bulunan Josh Cribbs’i de Mart ayında serbest bıraktı ve Lombardi de şartlar değişmezse Cribbs’in bir daha Browns forması giymeyeceğini söyledi.

Yazan: And Kaan Yılmaz