Ligdeki üç yıllık kariyeri boyunca Joe Webb bir kaç kez Minnesota Vikings’in as oyun kurucusu olarak sahaya çıkmış ve hatta geçen sezon Packers ile oynanan playoff maçını göz önünde bulundurmazsak oldukça  iyi işler çıkartmıştı. Oyun kurucu mevkiindeki başarısı, Vikings’i yeterince etkilemiş olmalı çünkü kuzeyin takımı Joe Webb’i as oyun kurucu olarak sahaya çıkartmayı düşünüyordu.

Ancak Minneapolis Star Tribune’den Sid Hartman’ın haberine göre o günler geride kaldı. Vikings, Webb’i tam zamanlı olarak receiver mevkisine çekme kararı almış görünüyor.

Vikings koçu Leslie Frazier, kararın as oyun kurucuları Christian Ponder’ın yedeği olarak Matt Cassel’i takıma aldıktan ve Cordarrelle Patterson’ı geçen ay yapılan draft’ın ilk turunda çektikten sonra gerçekleştiğini belirtti.

Geçen ayki duyumlarımıza dayanarak bu kararın pek de sürpriz olmadığı söylenebilir. Geçen haftaki konuşmasında koç Frazier “Webb o kadar yetenekli bir oyuncu ki, takımın yanı sıra onun için de en doğru kararı almak istiyoruz. Bu konuyu önümüzdeki dönemde değerlendireceğiz.” şeklinde konuşmuştu.

Alınan karar başarılı oyuncuya sezon öncesi idmanlarının ilk günü söylendi. Şimdi Webb oyun kurucu mevkiinden receiver’a geçiş sürecini kolaylaştırmak için üniversitedeki as  receiver olarak sahaya çıktığı günlere dayanan yeteneklerini tekrar gün yüzüne çıkartmayı umut ediyor.

Webb konuşmasında; “Bu oldukça ilginç olacak. Çaylak kampından beri receiver mevkiinde oynamadım, ama çok çabuk adapte olacağımdan eminim. Yapmam gereken tek şey çok çalışmak. Koç Stew (Minnesota Vikings wide receiver koçu George Stewart) bana bu konuda sonuna kadar yardım edecektir, neler olacağını hep beraber göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Webb, NFL kariyerinde yalnızca bir kere 2011 yılında 9 yardlık bir pas tutmuştu. Vikings Webb’in sıra dışı hızını ortaya koyarak rakip savunma takımlarına zor anlar yaşatmayı umut ediyor. Bunlara ek olarak başarılı oyuncu hala bir oyun kurucunun kurnazlığına sahip.

Yazan: Emre Canbaz