Oakland Raiders, hem wide receiver pozisyonunda hem de kick return takımında oynayan, çok yönlü bir oyuncu olan, free agent  Josh Cribbs ile bir yıllık kontrat yaptı.

Hafta içinde  yapılan bu anlaşmayı doğrulayan Cribbs’in menajeri John Rickert, birçok takımın Josh ile ilgilendiğini ancak kendisini için en iyi seçeneğin Raiders olduğunu belirtirken anlaşmanın finansal boyutunu açıklamaktan kaçındı.

Rickert ayrıca Josh Cribbs’in bu sezon, kendi grubunda iddialı olmaya çalışacak olan Raiders için de iyi bir seçenek olduğunu ve Josh’ın da koçlarla uyum içinde çalışarak tüm yeteneklerini göstereceğini sözlerine ilave etti.

Gelecek ay 30 yaşına basacak olan Josh Cribbs, 2005 yılında Cleveland Browns ile Kent State’den undrafted free agent olarak NFL’e adımını atmıştı. O tarihten itibaren Browns takımında yer alan Josh Cribbs, geçen sene kick return’lerde 27,4 yard, punt return’lerde  12 yard ortalama ile oynamış ve toplamda 63 yardlık yedi pas yapmıştı.

Josh Cribbs kariyerinde üç kez punt return touchdown yapmış ve en önemlisi, Leon Washington ile birlikte NFL’de sekiz kez kickoff  return touchdown yapma rekorunu elinde bulundurmakta.

Henüz test edilmeyen çaylak QB Tyler Wilson ve yeni transfer Matt Flynn ile oynayacak olan Cribbs’in bu sezon yeniden yapılanan ve güçlenen Kansas, San Diego ve en kuvvetli Super Bowl adaylarından Denver ile aynı grupta mücadele verecek olan Raiders’a nasıl bir katkı yapacağını merakla takip edeceğiz.

Yazan: Haluk Onaran