Mart ayında altı sezondur formasını terlettiği New England Patriots’tan ayrılıp Denver Broncos ile anlaşan Wes Welker, bu transfer ile off-season döneminin en büyük bombasını patlatmıştı. Ancak Patriots’ta oynadığı son üç sezonda takımın no.1 ve açık ara da en iyi receiver’ı olan Welker, yeni takımında büyük bir forma savaşı verecek gibi görünüyor.

Welker’ın, Broncos forması altında en önemli rakipleri kuşkusuz geçtiğimiz sezon takımın no.1 receiver’ı olan Demaryius Thomas ve Broncos’un bir diğer receiver’ı Erick Decker olacak.

Buna rağmen Welker, yeni takımında kendini daha rahat hissettiğini ve Denver’da kendini daha fazla göstereceğine inandığını söyledi. Yahoo Sports muhabiri Mike Silver’a konuşan Welker “Burada bana sadece kendim gibi olmam söyleniyor.” açıklamasını yaptı.

Silver ile yaptığı görüşmenin öncesinde, takım kendisine herhangi bir uyarıda bulunup bulunmadığı sorulduğunda Welker, “Bu takımda röportajlarda ne söyleyeceğim konusunda bana karışan kişiler yok. Söylenen tek şey ‘Sadece kendin gibi ol.” cevabını verdi.

Broncos’un oyuncularına sağladığı bu özgür ortama karşın Patriots takım olarak, özellikle head koç Bill Belichick’in büyük etkisiyle, takımda olup bitenler hakkında medyaya ellerinden geldiğince az bilgi sızdırmaya çalışıyor ve oyuncularının ekran karşısında ne söyleyeceğine de fazlasıyla karışıyordu. Bu konuda çıkan ve Amerikan futbolu severlerin de hafızalarında yer eden en ünlü tatsızlık da Welker ve Belichick arasında çıkmış ve düzenlenen bir basın toplantısında receiver, New York Jets head koçu Rex Ryan’ın görüntülerinin bulunduğu bir video ile dalga geçmişti. Bu olayın ardından Welker, Patriots’ın 2011 sezonu playoff’larında oynadığı ilk maç olan Denver Broncos karşılaşmasında yedeğe çekilmişti.

Welker,S ilver’a o video hakkında yaptığı hiçbir yorumdan dolayı pişmanlık duymadığını söylerken “Her ne kadar pişman olmasam da, bu olay bana ders oldu ve bir daha herhangi bir koçu milyonlar önünde böylesine komik duruma düşürmeyeceğim.” açıklamasını yaptı.

Yazan: And Kaan Yılmaz