Altı sene New York Giants takımında yer aldıktan sonra serbest bırakılan 27 yaşındaki Ahmad Bradshaw, geçtiğimiz günlerde Indianapolis Colts ile bir yıllığına 2 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

NFL tarihinin en başarılı ve üretken pas oyunlarına sahip takımlarından biri olan Colts, bu zamana kadar koşu oyunlarını etkili bir silah olarak kullanmamıştı. Colts’un pas oyunlarını tercih etmesinde ki en önemli etkenlerden birisi Peyton Manning, Reggie Wayne, Marvin Harrison ve şimdilerde de Andrew Luck gibi çok değerli quarterback silahlarına sahip olması ve diğeri de etkili bir running back’e sahip olamamasıydı.

Ancak bu sene tecrübeli running back Ahmad Bradshaw’un takıma katılmasıyla, Colts hücumlarının değişiklikler göstereceği de gözle görülür bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Colts yetkilileri, geçen sene ocak ayında ayağından geçirdiği ameliyat sonrasında hala iyileşme döneminde olan Ahmad Bradshaw’ı, tam iyileştikten sonra takıma ara sıra oyuna girerek katkı sağlayan bir oyuncu olarak değil, aksine takımın ilk 11 oyuncusu olarak gördüklerini ifade ettiler.

Geçen senenin çaylak oyuncusu Vick Ballard’ı tam hazır olmadan fazla zorlamak istemeyen Colts için Bradshaw seçimi çok yerinde görülüyor. 2012 sezonunda sadece dört maçta 20’nin üstünde top taşıma yapabilen Vick Ballard’ın sakatlanmadan ve aşırı yüklenmeden, gelişmesini tamamlamasını isteyen Colts, yaptığı Ahmad Bradshaw transferi ile hem takıma güç katmış hem de Fantasy oyuncuları için çok değerli bir running back seçeneği yaratmış oldu.

Yazan: Haluk Onaran