Şubat ayında ön kol enfeksiyonu teşhisi konulan ve art arda geçirdiği operasyonların ardından dördüncü ve son ameliyatını 20 Mayıs günü olan New England Patriots’un All-Pro tight end’i Rob Gronkowski’nin sağlık durumu takım için halen büyük bir soru işareti olarak kalmaya devam ediyor.

ESPN’in duyurduğu habere göre yıldız tight-end salı günü, bu sefer de off-season dönemindeki ikinci sırt ameliyatını geçirecek ve bu nedenle Gronkowski’nin önümüzdeki ay başlayacak antrenman kampına yetişip yetişemeyeceği büyük bir merak konusu.
Sakatlıklarının sürekli yinelemesi ve iyileşme sürecinin çok zor olması nedeniyle Gronkowski’nin sahalara ne zaman döneceğini kestirmek şu an için oldukça zor gözüküyor. Ancak şunu kesin olarak söyleyebiliriz ki yıldız tight-end’in sahalara ne zaman döneceğine, bundan sonra geçireceği ameliyatlara karşı vücudunun ne şekilde reaksiyon göstereceği karar verecek.
Gronkowski, forma giydiği üç sezonda yaptığı 38 touchdown ile Patriots’un gerçek bir touchdown makinesi konumunda. Ancak birçok pas opsiyonuna sahip olan Patriots, şu anda top tutacak oyuncu konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Çünkü, off-season döneminde St. Louis Rams’den transfer edilen wide receiver Danny Amendola’nın sakatlanmasının ardından Pats, şimdilerde Gronkowski’nin sakatlığıyla da ciddi anlamda uğraşıyor.

Ayrıca Pats, geçtiğimiz hafta, adı birçok takımla anılan quarterback Tim Tebow’u transfer etti, ancak takım Tebow’u daha çok tight end, fullback ve halfback olarak kullanmayı planlıyor. Bu da belki pas oyunları anlamında Pats’in opsiyonlarını arttırabilir.

Yazan: And Kaan Yılmaz