2007 NFL Draftı’nda Oakland Raiders tarafından çok ama çok büyük umutlarla 1.tur 1.sıradan seçilen ancak ligde forma giydiği üç sezonda gösterdiği istikrarsız performanslar nedeniyle 2009 sezonunda takım tarafından serbest bırakılan ve o zamandan beri de hiçbir NFL takımında  forma giymeyen quarterback JaMarcus Russell, NFL’e geri dönmek istediğini açıkladı. Peki, eğer dönecekse oyun kurucuya ikinci şansı hangi takım verecek?

Draft tarihinin en büyük bust’larından (draft’ta çok üst sıralardan seçilmesine rağmen NFL’de beklentileri karşılayamayan oyunculara verilen genel ad) biri olarak değerlendirilen quarterback Russell’ın tam 135 kilo olması, quarterback’in Raiders forması altındaki en büyük dezavantajıydı.

Bu fazla ağırlığı nedeniyle sürat anlamında ciddi sıkıntılar yaşayan oyun kurucu, antrenmanlarda gösterdiği isteksiz tavırlarla tanınıyordu ve bu nedenle de 2009 sezonunda Raiders tarafından yaka paça kovulmasının ardından birçok NFL otoritesi Russell’ın bir daha NFL düzeyinde forma giyemeyeceğini söylüyorlardı.

Russell’ın üç sezonluk NFL kariyeri halen kafalarda büyük bir soru işareti olarak kalmasına rağmen, bazı takımlar quarterback’in ikinci bir şansı hak ettiğine inanıyor. Takımların quarterback’e gösterdikleri bu ilginin en büyük sebebi Russell’ın ligden uzak kaldığı dönemde yaklaşık 13 kilo vermesi ve tabi ki de artık kendisini kanıtlamak için bir hayli istekli olması. Aynı zamanda şu an NFL’deki kaliteli quarterback sayısı bir hayli az. Yani her Aaron Rodgers gibi iyi bir quarterback’in yanında Ryan Fitzpatrick gibi istikrarsız bir quarterback var. Ayrıca, bu seneki draft’ta seçilen quarterback’lerin patlama yapabilme ihtimali varmış gibi gözükmüyor.

Peki Russell önümüzdeki sezon  hangi takımın formasını giyebilir. Gelin off-season döneminde adı Russell ile anılan takımlara bir göz atalım:

Chicago Bears: Russell’ın transfer edilmesi durumunda oyuncu starter quarterback Jay Cutler’ın yedeği olacak. Russell geçtiğimiz günlerde Chicago ekibi ile deneme idmanlarında boy gösterdi.

Baltimore Ravens: Russell, teknik anlamda çok iyi bir hücum koçu ekibine sahip olan Ravens’ta, geçtiğimiz yıl Super Bowl MVP’si seçilmeyi başaran quarterback Joe Flacco’nun yedekliğini yapacak.

Seattle Seahawks: Russell, ligin iyi bir hücum koçu kadrosuna sahip bir diğer ekibi olan Seahawks’ta genç starter quarterback Russell Wilson’un yedeği olacak ve belki de onunla forma savaşı verebilir.

Dallas Cowboys: Takım, Russell’ı transfer etmeyi düşünmediklerini açıkladı.

Yazan: And Kaan Yılmaz