NFL’in Londra’da bir taraftar kitlesi oluşturmaya çalıştığı takımların başında gelen Jacksonville’in sahibi Shad Khan ve Jaguars dört yıl boyunca Londrada yapılacak olan maçları oynamaya odaklanmış durumda. Fakat, NFL Başkanı Roger Goodell, Jaguars’ın Londra’da daha çok maç oynamasını istiyor.

Khan’ın geçtiğimiz Çarşamba günü, Goodell’in Londra’da oynanacak maçı sayısının artmasını önderdiği toplantıdan sonraki ilk yorumu “Bunu başardığımız vakit köprüyü aşacağız” oldu.

Geçen yılın Ağustos ayında Khan ve NFL, 2013’ten başlayarak dört yıl boyunca sezon içerisinde evindeki bir maçı Londra’da oynayabileceğini açıklamıştı. Khan aynı zamanda 2014’te Jaguars’ın sahasının iki tarafına da yerleştirilecek 63 Milyon dolarlık devasa scoreboard projesini de duyurmuştu.

55 feet yüksekliğinde 301 feet genişliğinde olacak scoreboard’lar yerleştirildiğinde kendi türlerinin en büyüğü olacaklar. Şuan için en büyük scoreboard Cowboys Stadyumu’nda bulunuyor ve 71 Feet yüksekliğinde 159 Feet genişliğinde.

Scoreboard projesini duyurduktan sonra Khan’a, Goodell’in yaptığı açıklamalardan rahatsızlık duyup duymadığı sorusunun yöneltilmesi üzerine Khan, “Şuan takım olarak Londra’da oynamak istediğimiz dört maça odaklandık. Bu bizim için büyük öneme sahip, aynı zamanda herkesin bu projenin Jacksonville için nasıl bir önem arz ettiğini anlaması gerek. Bizim taraftarlara ihtiyacımız var, daha fazla işbirliği yapabileceğimiz sponsorlara ihtiyacımız var. Şuan Jacksonville’in sadık bir çok destekçisi bulunuyor, yapacağımız projeler ile de tesislerimiz çok daha güzel bir hal alacak, fakat bunlar için sponsorlara ihtiyaç duymaktayız.” yanıtını verdi.

Khan’ın “Londra şuan için eksik bir parça. Fakat Roger Goodell son derece iyi bir başkan, işinde elinden geleni yapıyor ve ben onu desteklemek için her şeyi yaparım” dediği de öğrenildi. Fakat Khan toplantıda Goodell’in ricasını geri çevirip çevirmeyeceği yönünde bir açıklamada bulunmadı. Khan son olarak “Bir sürü mali destekçimiz var, biz de onlar için en doğru şeyi yapmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Yazan: Aykut Hacıoğlu