New England Patriots’ın yıldız tight end’i Aaron Hernandez, Odin Lloyd adlı kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle Çarşamba sabahının erken saatlerinde North Attleboro/Massachusetts’teki evinde Massachusetts Devlet Polisi tarafından yakalandı ve ardından da tutuklandı.

Massachusetts Polisi tarafından yapılan açıklamada Hernandez’in North Attleboro Karakolunda gözaltına alındığını ve günün ilerleyen saatlerinde de Attleboro Federal Mahkemesi’ne çıkarılacağını duyurdu. Yıldız tight end, Odin Lloyd cinayeti de dahil olmak üzere toplamıaltu suçtan yargılanacak.

Hernandez’in sabah 8:47’de tutuklanmasının ardından tam bir buçuk saat sonra Patriots, dört yıllık NFL kariyerinde bir defa Pro Bowl yapma başarısı göstermiş yıldız tight end’ini serbest bıraktığını açıkladı ve bir de bildiri yayınladı: “Geçen hafta genç bir çocuk öldürüldü ve biz de o gencin ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Bu korkunç olaya takımımızdan bir oyuncunun adının karışması, bize kelimelerle ifade edilemeyecek büyüklükte bir hayal kırıklığı yaşattı. Takım olarak hukuki süreci sonuna kadar destekliyoruz ayrıca Aaron Hernandez’in ceza alma ihtimaline karşılık oyuncuyu serbest bırakma kararımız, şu durumda yapılması gereken en doğru hamleydi.”

Hernandez’in Patriots tarafından serbest bırakıldığını duyuran NFL.com muhabiri Ian Rapoport, NFL takımlarının tight end’i kadrosuna katmak için, resmi olarak Perşembe gününden itibaren oyuncuya teklif sunabileceğini söyledi.

23 yaşındaki Aaron Hernandez, New England Patriots hücumunda Tom Brady’nin en önemli silahlarından biriydi ve Rob Gronkowski’nin sakatlığı sonrasında bu sezon takımın Brady’den sonraki lideri olması bekleniyordu.

Yazan: And Kaan Yılmaz