Super Bowl XLVII şampiyonu olan ancak off-season’da birçok yıldızını kaybeden Baltimore Ravens, tecrübeli fullback’i Vonta Leach’i de elinde tutamadı. Ravens, Leach’i takas edemeyince, kontratı yüzünden onu serbest bırakmak zorunda kaldı.

ECU Pirates’ın eski yıldızı Leach, iki yıldır Baltimore Ravens’ın başarılı koşu hücumunun kilit noktalarından biriydi. Yıldız oyuncu Ray Rice ve Bernard Price’a açtığı boşluklarla takımının NFL’in en korkulan koşu hücumlarından birine sahip olmasını sağlamıştı.

Üç yıldır arka arkaya All-Pro olan Pro Bowl’a seçilen Vonta Leach, daha önce de Houston Texans’ta yıldız running back’ler Arian Foster ve Ben Tate ile oynamış ve ligin en iyi fullback’lerinden biri haline gelmişti.

Leach’in serbest bırakılmasının ardından açıklamalar yapan Baltimore Ravens GM’i Ozzie Newsome, tecrübeli oyuncunun belki takıma geri dönüşü için açık kapı bıraktı, “Leach, free agent marketini denedikten sonra Ravens’a dönme ihtimali de oluşabilir.” açıklamasını yaptı. Vonta Leach ise Twitter sayfasından Ravens taraftarlarına veda etti.

Yazan: Kaan Özaydın