RB Willis McGahee, sakatlıktan yeni çıkmış ve Denver Broncos’da kadroda ondan başka ÜÇ tane daha RB olmasına rağmen kendini takımın offseason antrenmanlarına katılmak zorunda hissetmemiş.

Broncos, Perşembe günü McGahee’nin serbest bırakıldığını açıkladı ve McGahee artık kadroda yok, bu da draft’ta ikinci turdan seçilen Montee Ball, Knowshon Moreno ve Ronnie Hillman için daha fazla süre elde etmek adına yarışacakları anlamına geliyor.
McGahee’nin offseason antrenmanlarına katılamaması her yıl olduğu gibi programının tipik bir parçasıydı. CBSSports.com’dan Evan Hilbert’in geçen ay yazdığı gibi “böyle yaparak takıma yanlış bir mesaj gönderiyor” “ ve “Broncos’un 2013’de yaptığı 2,5 milyon dolarlık kontratı iptal etmek için onlara fırsat veriyor” olabilirdi.
Sonuç şok edici olmasa da zamanlaması biraz şaşırtıcı çünkü McGahee’nin bu haftanın başlarında zorunlu mini kampa katıldığı basına bildirilmişti.
McGahee, ilk antrenmandan sonra “Her an her şey olabilir. Yapabileceğiniz çok şey yok. İş dünyası. Eğer bir şeyin olacağı varsa oluyor.” demişti.
O şey Perşembe günü oldu. Broncos Başkan Yardımcısı John Elway yaptığı bir açıklamada “Takıma büyük katkıları bulunmuş veteran bir oyuncu ile yollarlı ayırmak hiçbir zaman kolay değildir. Willis’in Broncos’a gelme nedeni olan “rekabet kabiliyeti, sertlik ve liderlik” gibi özelliklerini tabi ki de takdir ediyorum. O, son iki sezonda takımın geri dönüşünün çok önemli bir parçasıydı. NFL kariyerinde ona başarılar diliyorum.” dedi.
Broncos’un 2011’de AFC’de gösterdiği başarının en büyük mimarı Tim Tebow fakat McGahee’nin koştuğu 1,199 yardı ve yaptığı 4 TD ile sağladığı önemli katkıları unutmamak gerekir.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya