New York Jets, Salı günü veteran kicker Billy Cundiff’le bir yıllık sözleşme imzaladı. Cundiff önümüzdeki sezon, 2010 yılından beri Jets forması giyen ve geçtiğimiz sezon takımın no.1 kicker’ı olan Nick Folk ile forma mücadelesi verecek.

Geçtiğimiz sezon playoff döneminin başında San Fransisco 49ers, sergilediği istikrarsız performanslarla kafalarda soru işaretleri yaratan kicker David Akers’in yedekliğini yapması için Cundiff ile anlaşmıştı ancak veteran kicker, 49ers forması altında süre şansı bulamamıştı.

Jets ayrıca off-season döneminde long snapper Pat Scales ve ofansif tackle Jeffrey Shugarts’ı kadrosuna katmış ve kicker Brett Maher, wide receiver Thomas Mayo ve ofansif tackle Mark Popek’i de serbest bırakmıştı.

New York Jets, 2002 yılı draftı’nda hiçbir takım tarafından seçilmeyen ve ardından undrafted olarak Dallas Cowboys ile anlaşan Cundiff’in 11 sezonluk NFL kariyerinde forma giydiği 12. takım olacak.

Amerikan futbol severler, 2010 sezonunda Baltimore Ravens için ter dökerken Pro Bowl yapmayı başaran Cundiff’i, 2012 AFC şampiyonluk maçının son saniyelerinde New England Patriots’a karşı kaçırdığı ve takımını Super Bowl’dan ettiği 32 yardlık kick ile hatırlıyor.

Geçtiğimiz sezon Washington Redskins formasıyla çıktığı beş karşılaşmada vurduğu 12 alan golü denemisinin 7’sinde isabeti bulan Cundiff’in NFL kariyerinde yakaladığı isabetli alan golü oranı ise 139/184.

Off-season döneminde Jets tarafından serbest bırakılan ancak Mart ayında takımla yeniden anlaşan ve geçtiğimiz sezon 21/27 isabetli alan golü oranı yakalayan Nick Folk ise altı sezonluk NFL kariyerinde vurduğu 172 alan golü denemesinde 134 kez isabet yakaladı.

Yazan: And Kaan Yılmaz