Tampa Bay Buccaneers ile 2012 yılında 4 yıllığına $13,2 milyon karşılığında kontratını uzatan tecrübeli kicker Connor Barth  geçirdiği sakatlık sonucunda bu sezon takımında yerini alamayacak.

Tampa Bay yetkililerin açıklamasına göre Connor, memleketi Wilmington N.C’da bulunurken aşil tendonu kopması sonucunda geçen Pazartesi ameliyat edildi ve takımın “futbol dışı sakatlık” listesine konuldu. Connor’ın yerine gelen isim ise birçok kişiyi heyecanlandıracak nitelikte…

Bu gelişme üzerine Tampa Bay, Giants’ın iki defa Super Bowl kazanan tecrübeli kicker’i Lawrence Tynes ile anlaştı. Dokuz senedir profesyonel futbol oynayan Tynes, son altı senedir New York Giants takımında yer almaktaydı. Tynes, iki defa Giants’ı Super Bowl’a taşıyan alan golünü atmıştı.

Giants’da 81 maça çıkan Tynes, 146 alan golü denemesinin 122’sinde başarılı olmuş ve %83,6 başarı oranına ulaşmıştı. En önemli atışı ise takımını NFC şampiyonluğuna götüren maçta uzatmada kaydettiği gol vuruşu idi.

Son dört senede %84,3 başarı oranı ile oynayan ve takım rekorunu elinde bulunduran Connor Barth’ı kaybetmekten çok üzgün olduğunu söyleyen genel menajer Mark Dominik, Tynes gibi tecrübeli bir kicker ile sezonun bu döneminde anlaşmış olmaktan dolayı da şanslı olduklarını sözlerine ilave etti.

Lawrence Tynes’ın geçen sezon NFL’de 145 sayı kaydederek bu alanda ikinci olduğunu da ayrıca unutmamak gerekir.

Yazan: Haluk Onaran