Running back Jahvid Best, Ekim 2011’den beri sakatlıkları nedeniyle Lions forması giyememişti. Lions, Geçirdiği beyin sarsıntıları sonrasında Detroit’e geri dönmesi artık pek de mümkün olmayan Best’in resmi olarak serbest bırakıldığını açıkladı.

NFL’e adım attığı günden beri herkesi heyecanlandıran Best, 2010’da Lions tarafından 30.sıradan draft edilmişti. İlk sezonunda takımına 1,000 yarddan fazla kazanan ve 6 TD yapan yıldız oyuncu, 2011’de sadece 6 maçta oynabilmiş ve o zamandan beri sahalara hasret kalmıştı.

Detroit Lions başkan yardımcısı Martin Mayhew ise Best için “Jahvid insan olarak ve profesyonel olarak çok iyi biri. Mükemmel bir takım oyuncusuydu ve ondan istenen her şeyi yerine getirdi. Umarız ki gelecekte göreceği tedaviler başarılı olur ve hangi yolu seçerse seçsin çok başarılı olur.” şeklinde açıklamalar yaptı.

Lions, off-season süresince Reggie Bush ile anlaşarak Best’in yerine birini bulmuş oldu.

Jahvid Best ise serbest kalması üzerine “Detroit Lions’a beni draft ettikleri ve NFL’de oynama hayalimi gerçekleştirdikleri için teşekkür ederim. Lions’ın bir parçası olarak geçirdiğim süre benim için çok özel bir dönem. Takım arkadaşlarıma, organizasyon üyelerine, Lions fanlarına teşekkür ederim. Hep bir Lion olarak kalacağım.” dedi.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya