Denver Broncos, Super Bowl yolunda bu sezon bir çok engelle karşılaşacağa benziyor. Savunma takımının liderlerinden olan Von Miller’in yeni sezonda dört maçta oynamama durumu son olarak gündemde bomba etkisi yarattı.

Miller’ın durumu hakkında bilgisi olan bir yetkilinin hafta başında yaptığı açıklamaya göre, Denver’ın baskın defansının kalbi olan Pro Bowl linebacker Von Miller, NFL’nin yasadışı ilaç kullanımı politikasına aykırı hareket ettiği için sezonun ilk ayını kaçıracak.

The Associated Press’e konuşan yetkili ismini açıklazken, henüz ligden resmi bir açıklama gelmedi ve Miller’in alacağı ceza daha resmiyete kavuşmadı. Miller’ın beklenen ceza haberini ilk olarak ESPN açıkladı. Miller ise Twitter hesabından “Yanlış bir şey yapmadım” cevabını verdi.

Miller’in cezasıyla ilgili haberler, Broncos takım asistanlarından Matt Russell ve Tom Heckert alkollü araba kullanmaktan tutuklandıktan tam da bir hafta sonra patlak verdi ve Broncos çok da ihtiyaç duyduğu bir dönemde iki personelinden mahrum kaldı.

Miller, şuan için hazırlık kampına katılabilecek fakat 29 Ağustos’taki son sezon öncesi maçlardan sonra takımdan ayrılmak zorunda kalacak ve açığa alınırsa 30 Eylül’e kadar dönemeyecek.

Von Miller, 2011’de 11,5 sack yaparak sezonun en iyi defansif çaylağı seçilmişti. Geçen sezon ise 18,5 sack yaparak takım içinde zirveyi ele geçirmişti.
Denver defansı geçen sezon NFL’deki en iyi ikinci savunma takımıydı ve bu başarıda Miller ve 11 sack yapan fakat beklenmedik bir şekilde serbest kalan Elvis Dumervil başı çekiyordu.

Şuan için Von Miller’ın cezası itiraz sürecinde, yıldız oyuncunun cezasının onanıp onanmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz…

Yazan: Nazlı Hilal Kaya