Tampa Bay Buccaneers, yıldız wide receiver’ı Mike Williams ile sözleşmesini uzattı. 40,25 milyon dolar değerindeki altı yıllık sözleşme ile Mike Williams 2018’e kadar Tampa Bay’de kalacak.

Yeni anlaşma, Williams’ın dört yıllık eski anlaşmasının son senesini de kapsıyor. CBS Sports’dan Jason La Canfora, Bucs’ın anlaşmada ilk beş yıl için 15 milyon dolar garantilediğini açıkladı.

Buccaneers genel menajeri Mark Dominik, hafta içi yaptığı açıklamada “Mike ile anlaşmamızı uzattığımız ve onu planladığımız genç kadronun merkezinde gördüğümüz için çok memnunuz.” dedi.

La Canfora, ayrıca Glazer Ailesi’nin Bucs’ın kazanması ve fanların tekrardan stadyumu doldurması için çabaladığını, Mike’ın anlaşmasının sağlam bir anlaşma olduğunun ve hedefin Vincent Jackson, Darelle Revis ve genç oyuncuların bir uyum içerisinde oynamasını olduğunu belirtti.

Mike Williams, Syracuse Üniversite’sindeki sorunlarının üstesinden gelip Bucs’da kendini göstermeyi başarmıştı. İlginç bir şekilde, NFL tarhinde ilk defa 1,000 yarddan az yard kat eden bir receiver’ın anlaşmasında 40 milyon dolarlık bir uzatmaya gidildi. Bu da aslında Tampa’nın geleceğinde Mike Williams’a ne kadar önem verdiğini gösterir nitelikte.

2010’da 4.turdan draft edilen Williams, 23 TD ile üç senesini Bucs’da geçirdiği kariyerinin dördüncü senesine giriyor. 2012’de Williams 16 maçta forma giymiş ve 996 yard kat ederken 63 pas yakalamıştı.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya