San Francisco 49ers’ın yıldızı Colin Kaepernick, forma satışlarında Redskins’in QB’si Robert Griffin III’ü geçmeyi başardı. Bir NFL sözcüsünün CNCB.com’a verdiği bilgiye göre 1 Nisan – 30 Haziran arası Kaepernick’in 7 no’lu forması NFLShop.com’da en çok satılan ürün oldu.

Kaepernick, satışların Top 10 listesindeki yedi QB’den biri. Tim Tebow ise şuan için listede yok, hayranları 15 no’lu eski New York Jets formasını bir hayır kurumuna bağışlayıp yenisini edinmeden önce “New England Patriots’da ne yapacağının bir bekleyip görelim” diyor olabilirler.

Listeyi NFL’in “yeni ekol” genç hareketi domine etmiş görünüyor. Kaepernick’in yükselişi Robert Griffin III’in 10 no’lu Washington Redskins formasıyla 31 Mart 2012 – 1 Nisan 2013 arasındaki bir yıllık egemenliğine de son verdi. Griffin ise Seattle Seahawks quarterback’i Russell Wilson  RGIII’nin önünde ikinciliği aldı.

Kaepernick’in forma satışları 25 yaşındaki oyuncunun Alex Smith’e “Wally Pipp sendromu*” yaşatması sonrası takımını Super Bowl XLVII’a taşıması sürecinde kararlı bir şekilde yükselmişti.

Kaepernick’i ve 49ers’ı Super Bowl’da alt eden ve şu anda NFL’in en çok kazanan oyuncusu olan Joe Flacco listede 25.sıraya gömülmüş durumda. CNBC Flacco’nun bu durumunu “yetenekli ama sıkıcı QB” olmakla tanımlıyor…

*Wally Pipp sendromu: 1925 yılında First Baseman oynadığı Yankees’de bir maça baş ağrısı (?!) sebebiyle çıkmayınca, formasını ardı ardına 2130 maç boyunca o maçta yerine giren Lou Gehrig’e  kaptıran beyzbolcu. Wally Pipp’den esinlenerek, ne zaman iyi bir oyuncu yerini potanisyel bir yıldıza kaptırsa bu tabir kullanılır.

İşte en çok satan 10 forma:

Sıra

Sıra

1

Colin Kaepernick

2

Russell Wilson

3

Robert Griffin III

4

Adrian Peterson

5

Peyton Manning

6

Ryan Tannehill

7

Tom Brady

8

Ray Lewis

9

Aaron Rodgers

10

Brian Urlacher

Yazan: Onur Özkol