Tampa Bay Buccaneers running back Peyton Hillis ile bir yıllık kontrat imzaladığını basına duyurdu. Profesyonel kariyerinin altıncı yılındaki Hillis, 2010 yılında Cleveland Browns formasıyla bir sezonda 1,000 yard üzeri koşu yapıp 50 pas yakalamış, 10 ve üzeri TD yapan ilk Browns oyuncusu olarak bir anda dikkatleri üzerine çekmişti.

2010 sezonunda toplan koşu istatistiğinde NFL altıncısı olan Hillis, popüler konsol oyunu Madden NFL’in kapağına çıkmış ancak sonraki sezonlarda sakatlıklardan yakasını kurtaramayarak 2010 sezonundaki performansına bir daha yaklaşamamıştı. Hillis bir sezon sonra Cleveland’dan ayrılıp Kansas City’nin yolunu tutmuştu

27 yaşındaki Hillis şuana kadar toplam 65 maçta görev almış ve bu maçlarda toplam 2,470 koşarak, 21 TD touchdown yapmıştı. Hillis’in kariyerinde ayrıca 111 pas yakalaması, 867 yard ve 3 pas touchdown’ı bulunuyor.

Hillis geçtiğimiz seneyi geçirdiği Kansas City Chiefs’de 309 yard koşu ve 1 TD ile tamamlamıştı. Hillis’in yeni sezonda Doug Martin’in yedeği olması beklenirken, Bucs bu transfere kadrosunda yer açmak için running back Matt Brown ile vedalaştı.

Yazan: Onur Özkol