Yeni sezona yeni head koçu Chip Kelly ile girmeye hazırlanan Philadelphia Eagles’ta hazırlık maçlarının başlamasına az bir süre kala Jeremy Maclin’den gelen şok haberle sarsıldı. Yıldız wide receiver’ın Cumartesi günkü idmanda sağ diz çapraz bağlarının koptuğu açıklandı.

Maclin’in bu sakatlık sonrasında 2013 sezonunun tamamını kaçırması bekleniyor. Sakatlığın temassız yapılan bir drill sonrası gerçekleştiği, yere yığılan Maclin’in kendi başına ayağa kalkmakta zorlandığı belirtildi.

Maclin’in sakatlandığı idman Eagles’ın yeni head koç Chip Kelly’nin yönetiminde çıktığı ikinci tam idmandı.

Eagles ile beşinci sezonuna girmeye hazırlanan Maclin, geçtiğimiz sezon 69 pas yakalamış, 857 yard ve yedi touchdown ile bu alanda takım lideri olmuştu. Eski bir ilk tur seçimi olan Maclin, çaylak kontratının son sezonuna giriyordu.

Philadelphia’daki dört sezonunda, sezon başına 64 pas yakalama, 863 yard ve altı touchdown ortalama ile oynayan Maclin, en iyi sezonunu 964 yard ve 10 touchdown ile 2011’de yaşamıştı.

Sakatlık sonrası Eagles hemen 90 kişilik kadrosuna wide receiver David Ball’u kattı. 29 yaşındaki Ball, New Hampshire’da Kelly’nin yönetiminde oynamış ve NCAA Division I-AA’de Jerry Rice’ın touchdown pası yakalama rekorunu kırmıştı.

Ball, NFL’de ise sadece 2007 ve 2008’de Chicago Bears ve New York Jets’in yaz kamplarında boy gösterebilmişti.

Eagles’ın kadrosunda şuan için iki defa Pro Bowl olmuş DeSean Jackson, takımın veteranları Jason Avant ve Riley Cooper birkaç genç isimle birlikte wide receiver ünitesini oluşturuyor.

Yazan: Kaan Özaydın