Baltimore Ravens, bu sezon şampiyonluk ünvanını korumak için mücadele edecek. Ancak bunu Dennis Pitta olmadan yapmak zorundalar.

NFL.com muhabiri Albert Breer’ın elde ettiği onaylanan bir kaynağın bildirdiğine göre Ravens Tight End’i, Cumartesi günü antrenmanından sonra kalçasındaki kırık nedeniyle sezonu kapattı.
Daha sonra Ravens ise, Pitta’nın “en azından” 5 Eylül’deki Denver karşısındaki sezon açılışını kaçıracağını açıkladı. Pitta Cumartesi günü ameliyat olduktan sonra durum daha da kötü bir hal aldı.
Ravens’ın resmi sitesinden açıklanana göre olay Dennis Pitta ve safety James Ihedigbo’nun endzone’daki bir hava topu sırasındaki çarpışmasıyla yaşandı. Sonrasında takım doktorları yüzünü havluyla örten Pitta’yı saha dışına taşıdılar.
Pitta, Ravens’ın Super Bowl’u kazandığı geçen sezon 61 pas yakalama, 669 pas yardı ve 7 TD ile kariyerinin en iyi sayılarını elde etmişti. 4 yıllık tecrübesi bulunan oyuncu asıl büyük etkiyi ise 14 pas yakalama, 163 pas yardı ve 3 TD yaptığı play off’larda göstermişti.
Baltimore ise bu ölü sezonda Anquan Boldin’i takas etmişti ve şimdi ellerinde sahanın diğer ucunda Torrey Smith’ten başka güvenebilecekleri bir isim kalmamış durumda.

Yazan: Görkem Şahinoğlu