Giants ve Victor Cruz’un yeni sözleşme üzerinde anlaşmak üzere olduğu haberleri, bir süredir ortalıkta dolaşan serbest kaldı, kalmadı dedikoduları artık sona erdi. İlk olarak CBSSports.com’dan Mike Freeman’ın duyurduğu yeni kontrata göre yıldız wide receiver beş yıl daha New York Giants forması giyecek.

İki taraf beş yıllığına 43 milyon dolarlık anlaşmada mutabık oldular. Kontrat sorunları yüzünden bazı off-season aktivitelerini kaçıran Victor Cruz’a yeni kontratı eski ücretinden 2,789 milyon dolar daha fazla kazandıracak.

Anlaşmanın 15,6 milyon dolarının garanti para olduğu belirtildi. Cruz’un güncel anlaşmasına eklenen beş yıl için 43 milyon dolar, her yıl Cruz’a 8,6 milyon dolar kazandıracak.

Kariyerine başladığı günden şu ana kadar çok büyük paralar kazanamayan Cruz bu anlaşma ile bir bakıma hayatını garantilemiş oldu. Yine de son zamanlarda NFL’deki büyük kontratlara bakılırsa Cruz’un aldığı ücretin, arzuladığı ücret olamdığı söylenebilir.

Öte yandan Giants ise geçtiğimiz iki sezon boyunca oynadığı 32 maçta 168 pas yakalayan, 2,628 yard kat eden ve 19 TD yapan Cruz ile anlaştıktan sonra şimdi onun partneri Hakeem Nicks ile ne yapmak istediğine karar vermeye yönelmiş durumda.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya