Green bay Packers artık hücum takımının önemli bir parçası olmadan yoluna devam etmek zorunda. NFL.com’dan Ian  Rapoport’ın duyurduğu habere göre Packers’ın left tackle’ı Bryan Bulaga Cumartesi günü yapılan antrenman maçında ön çapraz bağlarının yırtılmasından dolayı sezonu kapattı.

Packers, Bulaga’nın Aaron Rogers’ın oyununa denge kazandırması için çalışıyordu. Bulaga geçen sezon right tackle’da başlıyordu ama hazırlık kampında left tackle olarak hakkında gelen raporlar gayet olumluydu.

Bulaga’nın sakatlığının önemi çok büyük, özellikle Cumartesi günü takım içinde yapılan hazırlık maçında gösterdiği performanstan sonra. Sakatlandığı anı tam olarak bilemeyen Bulaga idmandan sonra ayağında bir sorun olduğunu bildirdi.

Packers artık bir B planı yaparak yeni bir çözüm üretmeli. Milwaukee Journal Sentinel gazetesinden Bob McGinn’e göre Packers çaylak David Bakhitari’yi ilk 11’de  oynatmayı düşünüyor ama henüz sağda mı solda mı olacağı belli değil. Right tackle için düşünülen Marshall Newhouse ise takımın bir diğer opsiyonu olarak görünüyor.

Bulaga’nın yerine kim oynayacak olursa olsun bu durum Packers oldukça kötü gözüküyor. Özellikle franchise quarterback’lerini rakip savunmalardan koruyup koruyamayacaklarına ilişkin fazlaca soru işaretleri varken.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz