Philadelphia Eagles’ın sezon öncesi ikinci hazırlık maçında QB Nick Foles oldukça iyi görünmesine rağmen Michael Vick’in performansı çok daha iyiydi.

Vick oynanan iki sezon öncesi maçında da, takımın resmi sezonda bir numaralı QB olmak için mümkün olabilecek her şeyi yaptı. Perşembe akşamı oynanan ve Eagles’in Carolina Panthers’i 14 – 9 yendiği maçta Vick, ilk 9 pasında 100% isabet sağladı ve ayrıca 20 yardlık koşu ile takıma katkı sağladı…

İlk yarının sonunda atmış olduğu Hail Mary pası interception ile sonuçlansa bile, bu tabii ki onun sezon öncesi başarılı performansını gölgeleyemez.

Vick hücum hattının ardında oldukça sakindi, oyunu iyi okudu ve harika bir “third-and-long”  pası attı. Genel olarak koç Chip Kelly’nin hücum organizasyonu içinde çok rahat göründü ve sezon öncesi maçlarında 15 pasa karşılık sadece 2 interception yaptı.

Vick maçın ardından NFL.com ile yaptığı röportajda şunları söyledi;

“Bu sezon, bu hücum organizasyonu, bana nasıl hazırlanmam gerektiğini, kendime güveni nasıl kazanacağımı ve bu oyuna nasıl yaklaşacağımı tekrar öğretti. Her şey inanmakla ve güvenle başlıyor. Biliyorum ki bunu başarabilirim. Biliyorum ki ligdeki en iyilerden biriyim”

Perşembe akşamı oynanan maça başlayan ilk QB olan Foles topu iyi taşıdı ve bir touchdown koşusu yapmasına rağmen ardı ardına ikinci maçta da yine bir top kaybına sebep oldu. Red zone içinde yapmış olduğu büyük hata interception ile sonuçlandı ve Eagles’ın touchdown sonuçlanabilecek ilk atağını orada bitirdi. Bunun yanı sıra Eagles hücum takımı, arka arkaya oynadıkları ikinci maçta da izleyenlere oldukça zevkli, yüksek tempolu, yaratıcı (ve hatta zaman zaman sahada aynı anda dört tight-end’in bulunduğu) bir oyun izletti.

Açıkça görüldü ki, koç Chip Kelly’nin elinde güven veren iki quarterback mevcut ancak Vick sezon öncesi hazırlık maçlarında Foles’tan çok daha iyi göründü ve ilk hafta Eagles’in maça başlayan quarterback’i olması kuvvetle muhtemel.

Yazan: Serhat Diker