Pittsburgh Steelers’ın Le’Veon Bell’in sakatlığından sonra acilen başka bir running back’e ihtiyacı vardı ve Philadelphia Eagles’ın da artık Felix Jones’a ihtiyacı kalmamıştı…

Bu iki gerçek, iki takım arasında bire bir takasa gidilmesini sağladı. Philadelphia Eagles’ın üçüncü runnign back’i konumunda olan Felix Jones, Adrian Robinson karşılığında Pittsburgh’a gönderildi. Takas ilk olarak SiriusXM NFL Radio’dan Adam Caplan tarafından duyuruldu.

Steelers, Robinson’ı geçen sene kolejde 12 maçta da hiç defans istatistiği bulunmamasına rağmen mezun olduktan sonra draft etmeden serbest olarak takıma katmıştı. Robinson, Philadelphia’da special team’e yardım etmiş ve takımda ihtiyaç duyulan outside linebacker pozisyonunda oynamıştı.

Jones ise Eagles’da yedek olarak Chris Polk ve Bryce Brown’un gölgesinde kalan running back’ti. 2008’de Dallas Cowboys tarafından 22. sıradan draft edilen Jones’un Eagles’da oynayayıp oynamayacağı konusunda büyük şüpheler vardı.

Pittsburgh’da ise Jones, görev alabilmek için Jonathan Dwyer, LaRod Stephens-Howling ve Baron Batch ile yarış içerisinde olacak.

Çaylak Le’Veon Bell’in sezonun başlangıcını kaçırması ve Isaac Redman’ın ilk 11’de sezona başlaması bekleniyor. Jones’un Steelers kadrosunda kendine yer bulup bulamayacağı ise hala kesin değil.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya