Patrick Peterson hazırlık kampında pas atıyor, yakalıyor ve topla koşu yapıyor… Şüphe yok ki yeni Arizona Cardinals koçu Bruce Arians’ın dinamik oyuncunun oyunun hücum kısmında olması ile ilgili planları var.

Peterson, NFL’deki ilk iki sezonunda punt returner ve cornerback olarak Pro Bowl’da yer almayı başardı. Halen “shutdown cornerback” olarak en başta gelen isim, ayrıca punt returner olarak da devam etmesi muhtemel. Ancak Arians, Peterson’ın Cardinals topa sahip olduğu süre boyunca kenarda bekletilmeyecek kadar yetenekli olduğunu söylüyor.

Genç yıldız Peterson da göreve hazır olduğunu söylüyor; “Top elimdeyken oldukça dinamiğim. Hücum hattının yardıma ihtiyacı var demek istemiyorum, hücum hattında oldukça yetenekli isimler zaten mevcut. Ama anladığım kadarıyla koç daha etkili ve şaşırtıcı oyunlar peşinde ve yardımı olabilecek oyunculardan da destek bekliyor”.

Peterson’ın kendisine güveni de had safhada, “Kesinlikle sahada hemen her pozisyonu oynayabilecek bir atletim.” Bu yersiz bir övünme değil çünkü quarterback Carson Palmer da aynı kanıda, “Yapamayacağı çok az şey var.”

Peterson, Arians ile  hücumda oynaması konusunda daha önce yaptıkları görüşmeler ile ilgili olarak, koçun ilk göreve geldiğinde kendisine bundan bahsettiğini ama kendisinin işin bu raddeye geleceğini beklemediğini söyledi ve ekledi “Koçun benimle ilgili büyük kurguları var. Bir defans oyuncusu olarak, birkaç hücum oyununda görev almamın düşünülmesi bile benim için gurur verici”.

Peterson geçen sezon eski koç Ken Whisenhunt yönetiminde birkaç hücum oyununda görev almıştı. Whisenhunt gönderilip yerine Arians geldiğinde, yeni koç Peterson’ın hücumda yer aldığı bir takım kurgusu deneme niyetindeydi.

Yazan: Onur Özkol