Baltimore Ravens tecrübeli tight end Dallas Clark ile fiziki testler sonrası bir yıllık kontrat imzalayadı. Geçtiğimiz Pazar günü varılan prensip anlaşması sonrası Clark ile atılan imzalar netcesinde çaylak safety Gary Walker’ı kadrodan çıkarıldı.

Dallas Clark’ın dün yeni takım arkadaşlarıyla antrenmana çıktı. Clark, tight end Dennis Pitta’ya sezonu kapattıran kalça çıkığı ve  tight end Ed Dickson’ı belirsiz bir süre takımdan ayrı bırakacak olan sağ arka diz bağı yırtığı sonrası takıma dahil edildi.

34 yaşındaki Clark’ın Tampa Bay Buccaneers ile geçtiğimiz sezon istatistikleri 47 pas yakalama ile 435 yard ve 5 touchdown’ı bulunuyordu. Yıldız oyuncu kariyeri boyunca ise 474 reception ile  5,322 yard ve  and 50 touchdown rakamlarına sahip. Bu da her bir reception için ortalama 11.2 yard kazandığı anlamına geliyor.

Dallas Clark, Indianapolis Colts ile Super Bowl XLI’i zaferi yaşayarak kariyerinin zirvesine çıkmıştı.

Kariyerinin en iyi rakamlarına ise 2009 sezonunda erişti: 100 pas yakalama, 1106 yard ve 10 touchdown.

Clark 2003 NFL Draftı’nda Iowa Unv’den Colts’un ilk tur seçimiydi.

1.95m boyunda ve 114 kg ağırlığındaki oyuncu el hassasiyeti ve kısa-orta mesefa oyunlarında saha ortasına yönlenme becerisi ile tanınıyor. Oyun kalıplarını sahada uygulamada oldukça becerikli olan oyuncu, yeni takımının hücum koçu Jim Caldwell ile Indianapolis döneminde de birlikte çalışmıştı.

Yazan: Onur Özkol