Buffalo Bills’in bu sezon büyük umutlarla kadrosuna kattığı Kevin Kolb, Cumartesi günü Washington Redskins’e karşı oynanan pre-season karşılaşmasını beyin sarsıntısı nedeniyle terk etmişti.Yapılan tetkikler veteran quarterback’in sakatlığının ciddiyetini de ortaya çıkardı: Kolb bir daha sahalara dönememe tehlikesi ile karşı karşıya.

24 Ağustos günü 29 yaşına giren Kolb,2007 NFL Draftı’nda Philadelphia Eagles tarafından 2. tur 36. sıradan seçilmiş ve ’07-’10 sezonları arasında Eagles’ın ilk 11 quarterback’leri Donovan McNabb ve Michael Vick’in yedekliğini yapmıştı. Bu iki yıldız quarterback’in gerisinde zaman zaman iyi performanslar sergileyen Kolb, yine de NFL’in müzmin yedek quarterbackler kervanına katılmaktan kurtulamamıştı.
Geçtiğimiz iki sezon boyunca ise Arizona Cardinals forması giyen Kolb burada takımın bir diğer quarterback’i John Skelton ile forma savaşı vermiş ve tatmin edici performanslar sergileyemeyince geçtiğimiz sezonun büyük bölümünü kenardan seyretmişti.
Kolb’un bu beklenmedik sakatlığıyla büyük bir şok yaşayan Bills,bu yılki draftta 1. tur 16. sıradan seçtiği Florida State Üniversitesi çıkışlı EJ Manuel’in de dizindeki sakatlıktan dolayı küçük bir operasyon geçirmesi nedeniyle şu günlerde tam anlamıyla bir quarterback kıtlığı yaşıyor.Bills’in quarterback depth chart’ında şu anda bu yılki draftta hiçbir takım tarafından seçilmeyip Bills’le anlaşan Jeff Tuel ve iki gün önce kadroya katılan 2005 Heisman Trophy sahibi Matt Leinart bulunuyor.
Tuel, ilk 2 preseason karşılaşmasında 236 yard pas oyunu yapıp (21/26 isabet oranıyla) 2 de touchdown pası atarak takımına umut verdi.Ancak çaylak oyun kurucu da 7 sezonluk  NFL kariyerine sahip olmasına rağmen hiçbir zaman gerçek bir NFL qaurterback’i olmayı başaramayan Leinart da,Bills’in quarterback sorununa çözüm olacakmış gibi görünmüyor.
Yazan: And Kaan Yılmaz