2013 NFL Draftı’nda Pittsburgh Steelers’ın büyük umutlarla 2.tur 48.sıradan seçtiği ve önümüzdeki sezon takımın bir numaralı running back’i olması beklenen Le’Veon Bell’den, Çarşamba günü Steelers’a şok etkisi yaratan bir haber geldi. Çaylak running back, ayağındaki sakatlık nedeniyle sezonun ilk altı haftasını kaçıracak.

Bell, Pazartesi gecesi Washington Redskins’e 24-13 kaybedilen ikinci preseason karşılaşmasında sağ ayağından sakatlanmış ve ardından sakatlığın ciddiyetini anlamak için doktor kontrolüne alınmıştı.

Çarşamba sabahı ise Steelers head koçu Mike Tomlin, running back’in gün içinde ikinci bir tetkikten daha geçeceğini söylemişti ve yapılan bu tetkikin ardından da Bell’in sakatlığının ciddiyeti ortaya çıktı.

Bell’in sakatlık haberini NFL.com’da duyuran muhabir Ian Rapoport bu haberinde, geçtiğimiz sezon yıldız running back Rashard Mendenhall’u sakatlığa kurban veren ve sezon boyunca oyuncudan neredeyse hiç faydalanamayan Steelers’ın, artık bu running back sakatlıklardan dolayı ciddi anlamda bıkmış bir halde olduğunu yazdı.

Bell ise tedavi sürecinin çok uzun olmayacağına inanıyor. Çaylak running back Çarşamba günü takipçilerine sosyal medyadan şu sözlerle seslendi; “Sanıldığından çok daha kısa sürede sahalara geri döneceğim…Tanrı,asla hata yapmaz. Her şeyin olduğu gibi bu zorluğun da elbet bir nedeni vardır.”
Temmuz ayının son günlerinde başlayan Steelers antrenman kampının en çok konuşulan ismi şüphesiz Bell’di. Ancak şu günlerde oyuncunun geçirdiği sakatlık, büyük işler çıkarması beklenen çaylak sezonuna gölge düşüreceğe benziyor.

Le’Veon Bell’in yokluğunda Steelers’da ligde dördüncü yılına giren Isaac Redman’ın forma giymesi bekleniyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz