NFL’de off-season’ın en çok konuşulan transferlerinden biri olan Tim Tebow, bugün New England Patriots’ın 53 kişilik kadrosuna giremeyerek, takım tarafından serbest bırakıldı. Haziran ayında New England ile anlaşan Tim Tebow, hazırlık maçlarında kendinden beklenen performansı göstermemişti.

Hazırlık maçlarında iki sezon önce Denver Broncos’taki sansasyonel performanslarını aratan Tebow, 30 pas denemesinin sadece 11’inde isabet bulup, preseason’ı iki touchdown pası, iki interception ve 91 yard koşu ile tamamlamıştı.

NFL’deki dördüncü sezonuna girecek olan Florida Gators’ın eski yıldızı Tebow, önümüzdeki iki gün boyunca takımlarından serbest bırakılan oyuncular arasından yeni bir takım tarafından seçilmezse, free agent olacak.

Tim Tebow, Patriots’ın üçüncü hazırlık maçında kenarda oturduktan sonra Perşembe gecesi oynanan New York Giants maçında head koç Bill Belichick’i etkileyebilmek için son şansını ele geçirmişti. Giants karşsında Tebow, 11’de 6 pas isabeti, iki touchdown ve bir interception ile oynayarak takımına maçı kazandırmıştı.

Tebow’u Giants maçından sonra neden takımdan kestiği sorusuna Bill Belichick, “Bu bir maçlık bir olay değil. Her ne kadar tüm maçlar önemli olsa da, antrenmanlar, hazırlık kampı, oyuncuların kendilerini geliştirme oranları, oyuncuların kendilerinden bekleneni yapabilme imkanlarını da göz önünde bulundurduk.” cevabını verdi.

Tebow ise takımdan kesilmesiyle ilgi olarak, “İnancımdan ötürü kutsanmış biriyim, gelecek hakkında endişelenmeme gerek yok çünkü geleceğimin kimin elinde olduğunu biliyorum. Bu inancıma göre yaşıyorum. Bu sayede içinde bulunduğum durum ne olursa olsun huzurlu oluyorum.” dedi.

Yazan: Kaan Özaydın