NFL’de 2013 sezonunun hazırlık maçları bu gece TSİ 03.00’da Canton, Ohio’da Dallas Cowboys ile Miami Dolphins arasında oynanacak maç ile resmi startını alıyor. Fawcett Stadyum’unda oyananacak maç NFL tarihindeki 50.Hall of Fame maçı olacak.

NBC’den yayınlanacak olan maçın ardından dört hafta boyunca oynanacak olan hazırlık maçlarının ardından 2013 sezonu başlayacak. NFL severler, bu maçla birlikte yeni sezona flaş transferle giren Miami Dolphins’in yeni yıldızlarını ilk defa sahada izleme fırsatı bulacaklar.

AFC East’te New England Patriots’ı yakalamak için yaptığı transferlerle dikkat çeken Dolphins’te Pittsburgh Steelers ayrılan Mike Wallace ile Super Bowl şampiyonu linebacker Dannell Ellerbe ilk defa Miami forması giyecekler.

İlk hazırlık maçı olması sebebiyle önemli süreler almayacak olsalar da 2013 sezonunun yıldız adayları quarterback Ryan Tannehill ve running back Lamar Miller, yeni sezonun ilk hazırlık maçında gözleri üzerlerine çekecek isimler arasındalar.

Geçtiğimiz sezonu son haftada playoff’u kaçırarak hüsranla kaçıran Dallas Cowboys’ta ise sakatlığı süren yıldız quarterback Tony Romo maçta yer alamayacak. Romo her ne kadar maçta oynamak istediğini söylese de head koç Jason Garrett geçtiğimiz aylarda 6 yıllığına 108 milyon dolarlık kontrata imza atan oyuncusunu riske etmeyeceğini söyledi.

Bu sezonki Hall of Fame maçı 2013 sınıfı olarak ismini şöhretler müzesine yazdıran offensive lineman Larry Allen, wide receiver Cris Carter, defensive tackle’lar Curley Culp and Warren Sapp, left tackle Jonathan Ogden, linebacker Dave Robinson ve efsane head koç Bill Parcells’i onurlandırmak için gerçekleştirilecek.

Yazan: Kaan Özaydın