Merhaba NFLTR okurları, NFL’de hazırlık maçlarının üçüncü haftasına girmiş bulunuyoruz. Atlanta Falcons bu hazırlık maçlarında oynadığı iki maçı da kaybetti. Fakat hazırlık sezonunda önemli olan kazanmak değil gelişme göstermektir. Falcons koçu Mike Smith’de bunun farkında.

Falcons’ın birinci ve ikinci hafta maçları arasında çok büyük farklar vardı. Bunlardan birincisi ise Matt Ryan’ın yedeği olan Dominique Davis. Davis Bengals’a karşı oynanan maçta ilk beş pas denemesinden sonuç alamamış, maçı da 19 pas denemesinden 8’ini tamamlayarak bitirmişti. Fakat ikinci maçta güzel bir özveri göstererek ilk sekiz pas denemesinden hepsini tamamlamış ve maçı bir TD pası ile tamamlamıştı.

Hazırlık sezonunda her oyuncu ilk 11 oyuncularından bir şeyler kapmaya çalışıyor. Falcons’ın dördüncü turdan draft ettiği Levine Toilolo ise burada biraz daha şanslı çünkü Toilolo ligin tight end mevkisinin en iyi istatistiklerini elinde tutan oyuncudan öğreniyor. Tony Gonzalez’in yedekleri arasında bulunan Chase Coffman ve Toilolo her geçen gün daha iyiye gidiyorlar ve Gonzalez’in bu gelişmede ki rolü büyük. Toilolo’nun takımdaki herkesten neredeyse bir baş büyük olması, onu redzone için önemli bir tehdit oluşturduğunun göstergesi.

Gelişme gösteren bir diğer yön ise koşu oyunları. Falcons hücumu ilk maçta yaklaşık 80 yard koşarken ikinci maçta yaklaşık 180 yard koşarak geliştiklerini gösterdiler. Bunlardan en önemlisi ise veteran koşucu Steven Jackson. Jackson ilk maçta sekiz yard koşarken ikinci maçta 42 yard koşarak hala formda olduğunu gösterdi.

Draft edilmeyen oyunculardan olan Paul Worrilow ise belki de hazırlık sezonunda kendini en çok kanıtlayan oyuncuydu. Gerek geçtiğimiz iki haftada en çok tackle’ı onun yapması (16) gerekse antremanlarda gösterdiği performans çok çalıştığının göstergesi.

DB mevkiine bakıldığında ise Trufant ve Alford’ın Asante Samuel’den çok şey öğrendiğini görüyoruz. Bu iki oyuncuda maçlarda fark edilebilecek oyunlar yapıyorlar ve birbirleriyle çok uyumlular. Bu  oyuncuların ilerleyen sezonlarda Falcons’a büyük yararlar sağlayacağını düşünüyorum.

Gel gelelim offensive line’a. Büyük kayıplar yaşayan Falcons o-line’ı en iyi defanslardan biri olan Ravens’ın defansı karşısında sack’e izin vermeyerek iyi çalıştıklarını gösterdi, koşu oyunlarında başarıyı yakalayan Falcons o-line’ı bu başarıyı istikrarlı bir şekilde sürdürürse Atlanta’nın başarısı da buna paralel olarak artacaktır.

Hapisten çıktıktan sonra Atlanta Falcons ile anlaşma imzalayan Brian Banks’e değinmek gerekirse, Falcons hayal kırıklığı yaşayacak olabilir. Banks geçtiğimiz iki maçta kötü oynamadı fakat onu kadroya götürecek performansı da sergilemedi. Bu arada çıkış yakalayan Paul Worrilow ve Joplo Bartu ise Banks’ın kadro şansını düşürüyor. Bu iki yeni oyuncuda çok çalıştıklarını maçta bize gösterdiler. Eğer Banks kadroda yer almak istiyorsa önümüzdeki iki maçta kendini kanıtlamalı…

Şimdilik ilk iki maç bazında takım için söyleyeceklerim bu kadar. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…