Merhaba NFLTR takipçileri uzun bir aradan sonra tekrar sizlerleyim, ilk olarak bu uzun aranın nedenini sizlere belirtmek isterim. Son yazımın hemen sonrasın da geçen yaz vatani görevimi yapmak için Çanakkale de bulunuyordum sonrasında da çoğunuzun bildiği gibi Işık Chargers’ın baş antrenörü olarak yoğun ve zor geçecek bir sezonunun hazırlıklarını yapmak durumunda kaldım.

Sitemizin yeni takipçileri için şunu söyleyebilirim ben sitemizde NCAA ile ilgili olan kısımdan sorumlu olan yazarlardanım. Maalesef askerde olduğum dönemde sezonun ilk dört haftasını kaçırmış olsam da sonrasındaki birçok maçı izleme şansı buldum. Bu yazımda özellikle bu sezon içinde çok ama çok şaşırtıcı gelen birkaç oyuncuyu sizlere tanıtarak geçireceğim.

İlk olarak çok ilginç bir olayla karşıma çıkan bence özellikle bizim sporumuzun en büyük hayallerinden biri olan bu sporu ana vatanında oynamış olan Ahmet Baki Başçı’nın hikâyesi ile başlayacağım.

Askerliğimin ikinci ayında usta birliğimi yaptığım yer olan Çanakkale Ezine’de taburumun güzel ormanlık alanında akşam içtimasından önce “Efe kalk bir 5 kilometre koş da kendine gel“ dediğim bir gün de karşıma çıkan tabur komutanım,  “Oğlum napıyosun sen burada böle şortla deli misin akıllı mısın” sorusundan sonra saçmalayarak tabur komutanının karşımda görmenin verdiği yusuflama ile ben Amerikan futbolu antrenörüyüm konusuna hızlıca saçma bir atlayış yapmamın ardından hiç beklemediğim bir tepki ile “Hıııı öylemi benim yeğen de Amerika da New Haven Üniversitesi’nde oynuyor” cevabının şokuyla Ahmet Baki Başçı kardeşimizi tanımış oldum. Sonrasında kendisi ile iletişime geçip az biraz internet araştırması ile onu biraz daha tanımaya çalıştım.

Amcasının bana verdiği bilgiler doğrultusunda Amerika’ya gittiğinde ata sporumuz olan güreş ile spora başlayıp sonrasında Amerikan futboluna geçiş yaptığını öğrendim.

6.3 ve 285 lbs olan Ahmet D-Line pozisyonunda görev yapmakta, üç sezon başarılı istatistiklere ulaşan Ahmet son sezonun da şansız bir sakatlık geçirip sezonu kapatmış. Ahmet’in istatistiklerine ve takımı ile ilgili bilgilere aşağıdaki link den ulaşabilirsiniz.

http://www.newhavenchargers.com/roster.aspx?rp_id=1372&path=football

Benim görüşümce Ahmet ülkemiz ve bizim sporumuz için önemli bir değer taşımakta ilerleyen yıllarda vatana dönüş yaptığı zaman ülkemize tecrübesi ve yeteneği ile çok şey katacağına inanıyorum.

Yazımın ikinci bölümünde bu yıl draft’larda NFL’e giren süper gen olarak adlandırdığım birkaç oyuncuyu geniş açıdan bakarak sizlere aktaracağım.

İlk olarak bu yıl birinci tur sekizinci sıradan St. Louis Rams tarafından seçilen süper genleri taşıyan 175 cm 79 kg’lık inanılmaz atlet Tavon Austin var. Şuana kadar birçok oyuncuyu yazılarımda size aktarmaya çalıştım, ama bu adamda gerçekten yazılarla ifade edilemeyecek fizik kitaplarında bulamayacağınız gerçeklik dışı şeyler var. ‘Şeyler’ diyorum çünkü tarif edemiyorum. İnanılmaz hızı, hızlanma yeteneği, devamlılığı, gücü ve en inanılmaz özelliği olan ışınlanma yeteneği şuan eminim ki “hadi layn” tarzı bir şey diyorsunuz bana ama eminim ki ilk izlediğiniz anda ağzınızı kapatmakta zorlanacağınız cut’larını göreceksiniz. NFL’e çok returner geldi bana göre her zaman en iyi olarak anılacak isim Devin Hester olacak ama bu adam onun her an tahtını alabilir.

Austin, West Virginia üniversitesin de dört başarılı sezon geçirmiş tam anlamı ile hücumla ilgili her mevkide sahaya çıkmıştır. Daha çok Geno Smith ile alakalı olaraktan Spread Offence’e alışık olan Tavon bir maç içinde hem QB hem RB hem de WR oynamıştır. Tabii ki asıl mevkisi WR olan Austin birçok maçta da etkili cut yeteneği sayesinde de maçı kurtarmak için RB’e çekilmiştir. Peki bu adam niye RB oynamıyor diyorsanız, cevabı çok basit sakatlanamayacak kadar değerli bir oyuncu olduğu için. Aslında baktığınız zaman birinci tur sekizinci sıra çok da bu boyutlarda bir WR için NFL’e giriş noktası değil. Oyun özellikleri açısından Randall Cobb, Percy Harvin benzeri bir oyuncu olup benzersiz yön değiştirme özelliği ile sınırları olmayan bir oyuncu olmakla tanınıyor. İki kez first-team All-American olan oyuncu bir kez de en iyi returner ödülünü almıştır.

Peki Tavon bu yıl NFL’de ne yapar eğer NFL’in sert football’unu kaldırabilirse Rams’e yıllardır özlem duyduğu hareketi getirebilir. Ben sizleri büyüleyeceğinden zaten eminim, Tavon Austin ile ilgili görüntüleri aşağıdaki linklerden bulabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=fQICiVR8LYA
http://www.youtube.com/watch?v=T3_UNFZHSQU

İkinci olarak sizlere daha önce tanıttığım sonunda NFL’e giren Denard Robinson var. Taraftarı olduğum Michigan Üniversitesi’nde oynayan süper gen taşıyan Robinson’ın lakabı ise “Shoelace” 10 yaşından beri ayakkabı bağcığını bağlamadan football oynayan hatta 100 m, 60 yard yarışlarına katılan Denard benim birçok maçta ağzımı açık bırakmıştı. Nedeni ise birçok pozisyonda ayağından ayakkabısı fırlamış ve ona rağmen uzun koşu yardları almıştı.

NFL’e 5.tur 135.sıradan WR olarak giren Robinson bütün kariyeri boyunca QB olarak oynamıştı. Tarihin en hızlı bacaklarına sahip olan oyun kurucusu olup sevimli karakteri ile de bütün football camiasını etkisi altına almıştı. Hatta bu yıl NCAA Football oyununun kapak resminde onu görebilirisiniz. Geçmiş yazılarda Denard Robinson’u sizlere tanıttığım için tekrar ekstra bilgi vermeyeceğim, eski yazım olan “Sıradışılar ve Ekoller” yazıma dönüp onu daha ayrıntılı olarak tanıyabilirsiniz.

https://www.nfltr.com/tr/index.php?option=com_content&view=article&id=1431:sradlar-ve-ekoller&catid=59:ncaaf&Itemid=170

Umarım tekrar zaman bulup sizlere kendi gözlerimle süper gen taşıdıklarını gördüğüm ve bir nevi garantisini verebileceğim birkaç oyuncuyu daha tanıtabilirim.
Son olarak bizim ülkemizde gelişen ve beni ve takımımı da bizzat ilgilendiren çok güzel bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum, Milli takımımızda ve Boğaziçi Sultans’da RB’lik yapan Sertan Kutval bu yıl tekrar üniversite sınavına girmişti ve sonucunda ise benim antrenörlüğünü yaptığım Işık Üniversitesini seçerek beni ve takımımı çok mutlu etti umarım başarılarına Işık Chargers’da da devam edecek.

Bir sonraki SÜPER GEN yazımda görüşmek üzere…