Broncos linebacker’i Von Miller, madde kullanım kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle NFL tarafından altı maçla cezalandırıldı. Hafta içi açıklanan karar, birçok otoriteye göre 2014 sezonunda Super Bowl oynaması muhtemel takımlardan görülen Broncos’un en iyi defans oyuncusunun normal sezonun yarısına yakın bir süre takımdan ayrı kalacağı anlamına geliyor.

Ligde üçüncü sezonunu geçiren oyuncu için başlangıçta daha uzun süreli bir ceza ön görülse de,  müzakere sürecini takip eden ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkilinin Associated Press’e yapmış olduğu açıklamada, oyuncu ve NFL yetkililerinin görüşmeler sonunda yarı sezondan daha az bir süre üzerinde anlaştıklarını belirtti.

Konuya ilişkin olarak Broncos başkanı John Elway, olanların takımın genelinde kızgınlıkla beraber, Von Miller’a karşı bir hayal kırıklığı yarattığını belirterek ayrıca şunları söyledi; “Bununla yaşamamız gerekiyor ve bundan sonra başka benzeri olumsuz durumlardan kaçınmak için gereken her şeyi yapmaya çalışacağız”

NFL’den alınan bilgiye göre, Von Miller’ın durumu, halen takımla antrenman yapmak ve kalan iki sezon öncesi hazırlık maçında oynamak açısından bir sorun yaratmıyor. Ancak 31 Ağustos itibariyle başlayacak olan altı maçlık cezanın, bu sezon toplam 2.3 milyon dolar kazanması beklenen oyuncuya maliyetinin yaklaşık 800 bin dolar olması bekleniyor.

Yazan: Serhat Diker