Cleveland Browns’ın sürpriz bir şekilde Minnesota Vikings’i dize getirmesinin artından Brwons head koçu Rob Chudzinski, oyun kurucu Brian Hoyer’ın bu hafta Cincinnati Bengals karşısında yeniden ilk 11’de sahaya çıkacağını açıkladı.

Bu, şimdilik Browns taraftaları için iyi bir haber. Eğer Chudzinski, Hoyer’ın Vikings maçındaki performansından sonra Brandon Weeden’ı tekrardan sahaya sürdüğünü açıklasaydı, Cleveland’da büyük bir ayaklanma çıkabilirdi.

Ayrıca takım, Brandon Weeden’ın bu hafta sakatlığından ötürü kadro dışı olduğunu duyururken, Browns’ın hangi QB’yi sahaya süreceği konusunda sıkıntı yaşamaması sağlandı.. Hoyer’ın göstereceği performans Weeden iyileştikten sonra ne zaman sahalara döneceğini de belirleyecek.

Chudzinski’nin QB kararı haftadan haftaya farklılık gösterecek gibi duruyor. Şuan için Hoyer’ın performansı, Weeden’ın genel performansı ile karşılaştırıldığında daha iyi gibi duruyor. Hoyer topu daha hızlı elden çıkarıyor, ki bu durum kendi savunmasını daha güçlü kılıyor ayrıca beklediğimizden çok daha isabetli paslar attığı da bir gerçek.

Fakat bunlar Vikings maçında olduğu gibi arka arkaya yedi tane başarısız pas ile değersizleşiyor. Ayrıca takıma liderlik ettiği sekiz drive’dan da hiç sayı almadan dönmesi, üç tane pasının rakip savunmaya gitmesi, Hoyer’ın performansının eksileri oldu.

Geçtiğimiz hafta eğer Vikings quarterback’i Christian Ponder dört dakika içinde düzgün bir pas atabilseydi Vikings sahadan galip ayrılan taraf olabilirdi.

Yazan: Aykut Hacıoğlu