New Orleans’daki Super Bowl XLVII maçı iki farklı hikayeye sahip… Hatırlanacağı üzere Ravens elektrik kesintisi yaşanmadan önce Superdome’da maçı domine ediyordu ama elektrik kesilmesi ve daha sonra yeniden gelmesiyle birlikte 49ers mucizevi bir dönüş yapmıştı. Ravens’ın eski linebacker’ Ray Lewis ise bunun bir tesadüf olduğunu düşünmüyor.

USA today gazetesinden Nate Davis’in haberine göre hazırlanan Super Bowl belgeseline konuşan Lewis bunun bir komplo olduğuna inandığını söyledi…

”Kimseyi hiçbir şey için suçlamıyorum çünkü gerçekleri bilmiyorum ama siz trilyon dolarlık bir şirketsiniz ve elektrikleriniz kesiliyor öyle mi? Hayır buna imkan yok.”

İleride Hall of Fame’e dahil olacak ve ESPN analisti olmaya hazırlanan biri olarak Lewis birilerinin kasten elektrikleri keseceğine inanıyor olmamalı.

”Bakın, eğer siz de benim gibi büyüdüyseniz ve benimki gibi bir evde büyüdüyseniz bazen elektrikleriniz gidebilir. Bu normaldir ve anlaşılabilir bir şeydir. Ama bana orada birinin Ravens, 49ers’ı hezimete uğratmak üzereyken birinin orada oturup bir şeyler yapmamız gerek demediğini söylemeyin. Bu hangi maçta olursa olsun rüzgarın yönünü büyük ölçüde değiştirecek etkiye sahiptir. Bizim maçımızda ne kadar büyük bir etkisi olduğunu gözlerinizle gördünüz.”

Aslında kimsenin Super Bowl’da böyle bir elektrik kesintisini istemeyeceği ortada. Kimse bundan mutluluk duymaz ve Lewis’in bu komplo teorileri konusunda ne kadar ciddi olduğunu pek bilinmiyor. Görünen o ki eğer elektrik kesintisi sonrasında Baltimore Ravens maçı kaybetseydi, ortalık iyice karışacaktı.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz