NFL’de yeni sezon bu gece oynanacak olan Baltimore Ravens – Denver Broncos maçıyla başlıyor. Maç öncesinde Denver Broncos cephesinden yapılan açıklamada takımın yıldı cornerback’i Champ Bailey, sol ayağındaki sakatlık nedeniyle sezonun açılış maçında bu gece Baltimore Ravens karşısında sahaya çıkamayacak.

Bu, Broncos’un Super Bowl şampiyonu Ravens karşısına savunmadaki en önemli silahlarından biri olmadan çıkacağı anlamına geliyor. Bailey’nin yanı sıra linebacker Von Miller da kadroda yok. Hatırlanacağı üzere, Miller ligin madde kullanımı politikasını ihlal ettiği için ilk altı maçta cezalı duruma düşmüştü.

Champ Bailey, iki hafta önce sakatlanmıştı ve Salı günü antrenmana çıkmak istese de kendisine izin verilmemişti. Ravens QB’si Joe Flacco geçen sezon playoff’larda Bailey alt ederek Torrey Smith’e paslarını ulaştırmayı başarmış ve Broncos evinde Ravens’a 38 – 35 yenilmişti.

Bailey, her gün iyileşmeye bir adım daha yaklaştığını açıklarken durumunun hala belirsiz olduğunun altını çizdi çünkü cornerback olarak sakat ayağı halen geri ya da yanlara koşarken başına bela açabilir nitelikte…

Yazan: Nazlı Hilal Kaya