Tamam, hemen heyecanlanmayın! Şimdiden bütün medyayı Brett Favre’ın evinin önüne yığmaya veya evinin bacasından beyaz dumanın çıkmasını beklemeye gerek yok. Brett Favre NFL’e dönüş yapmıyor. Ancak menajeri Bus Cook’un dediklerine bakılırsa, Favre şayet isterse hala oynayabilir.

Bus Cook hafta içi, Mobile Press üzerinden yaptığı açıklamada oyuncusuna dair olarak şunları söyledi; “Favre bugün, evet hemen bugün oynayabilir. Onu henüz geçen gün gördüm. Onu ilk tanıdığımdan beri fiziksel olarak bu kadar iyi durumda görmemiştim. Bir demircininki kadar güçlü kolları var.”

“Günde 30-50 mil bisiklete biniyor, 5 mil koşuyor. Şu anda bir lisenin futbol takımını çalıştırıyor ve henüz hiç kaybetmediler. Bu işi çok seviyor. Vücudundaki yağ oranı sadece yüzde 7.5 ve kilosu yaklaşık 100. Bugün sahaya çıksa oynayabilir hem de şu anda aktif olarak oynayan bir çok oyuncudan çok daha iyi…”

43 yaşındaki Favre’ın kısa bir süreliğine de olsa etrafında yetenekli oyuncularla –aynen Minnesota Vikings’de olduğu gibi– iyi işler yapabilecek olması esasen çokta çılgınca bir fikir değil.

Kariyerinin bu aşamasında Peyton Manning’in rakip defansları darmadağın ederken aslında kol kuvvetini ve hızlı ayak hareketlerini kullanmaktan daha çok zaten iyi olduğu oyunu okuma, takımını rakip defansın durumuna göre yönlendirme gibi yeteneklerinin öne çıktığını düşünürsek, Favre’ın da benzer bir oyun mantığıyla başarılı olabileceğini veya en azından Andy Dalton, Christian Ponder veya Jake Locker’dan daha alt seviyede bir performans göstermeyeceğini kolaylıkla söyleyebiliriz.

Yazan: Serhat Diker