Merhaba sevgili NFLTR okuyucuları, sonunda futbol sezonuna kavuştuk ve ilk haftayı geride bıraktık. Bu hafta kimileri için buruk kimileri içinse sevinçli bir haftaydı. Atlanta Falcons taraftarları için ise buruk bir haftaydı…

Geçtiğimiz sezon Super Bowl’un kapısından dönen Atlanta Falcons’ın sezon açılışı maçında iki takım da oyuna çok iyi başladı gerek oyun kurucular gerek koşucular olsun oyun boyunca çok iyiydi fakat oyunun yönünü değiştiren defanslardı. Özellikle de Saints defansı. New Orleans defansı bütün maç Falcons oyun kurucusu Matt Ryan’a adeta nefes aldırmadı. Bunun nedeni bir yandan Falcons’ın tecrübesiz o-line olurken diğer yandan New Orleans Saints’in yeni defans koordinatörü Rob Ryan’dı. Saints d-line’ı neredeyse her down pocket’ın içindeydi ve bu, koşu oyunlarını durdurmada da büyük bir etkendi.

Falcons defansında ise cornerback Asante Samuel’in sakatlığında iki yeni oyuncusunu sahaya sürüldü. Desmond Trufan ve Robert Alford. Bu iki oyuncu da maç boyu Drew Brees’e zorluk çıkardı ve Alford ilk profesyonel maçında ilk interception’ını yapmayı başardı. Ligin en iyi oyun kurucularının başında gelen Drew Brees maç boyunca öyle paslar attı ki Falcons defansını yıktı geçti. Drew Brees de Matt Ryan da maçı 300’den fazla yard ile tamamladı. İki oyuncu da iki TD pası ve birer interception’ı attı.

Maçın bir diğer dönüm noktası ise WR Julio Jones’un fumble’ı oldu. Fumble’a sebep olan Malcom Jenkins de yine bütün maç Matt Ryan’a zorluk çıkaran isimlerdendi.

Koşu oyunlarında ise iki takımda başarılıydı. Pierre Thomas, Saints de koşu oyunlarına öncülük ederken Darren Sproles pas oyunlarında müthiş bir performans sergilerdi Falcons ise bunlara Steven Jackson’ın koşuları ile cevap verdi. Üçüncü çeyrekteki bir oyunda 50 yard koşan Jackson, Falcons’a çok güzel bir pozisyon vermişti. Topu Julio Jones ile buluşturan Matt Ryan sayesinde Falcons maçı kendi lehine çevirdi fakat Jimmy Graham’ın yaptığı TD ile Saints’i son çeyreğe önde girmekten alıkoyamadılar.

Son çeyrekte ise bir field goal daha bulan Saints maçta 23 – 17  öne geçti ve yaklaşık bir buçuk dakika kala topu Falcons’a verdi. Bu drive’da Matt Ryan, Harry Douglas ile büyük bir pas oyunu yaparak güzel bir pozisyona girdi fakat Falcons’ın dördüncü hakkında atılan interception ile maç bitmiş oldu.

Önümüzdeki hafta St. Louis Rams ile karşılaşacak olan Falcons’ın karşısında yine çok sağlam bir defensive line olacak. Eğer Falcons o-line’ı düzeltmeyi başaramazsa bütün sezon benzer sonuçlar yaşayacaktır hatta daha da kötüsü, Matt Ryan sakatlanabilir bile. Bu problem çözülürse Falcons’ın geçen sezon kine benzer bir sonuç alacağını düşünüyorum. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…